Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ВИ ЗАПИТУВАЛИ – ВІДПОВІДАЄМО:

Створено: 2021-09-02 15:35:39Оновлено: 2021-09-02 15:37:49

ПРОЇЗД У ГРОМАДСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ З 01 ВЕРЕСНЯ 2021.

ПИТАННЯ ПРО КАРТКУ КРИВОРІЖЦЯ.

ПРАВО НА ОТРИМАННЯ «ПАКУНКУ МАЛЮКА».

 Коментує начальник управління транспорту та телекомунікацій виконкому Криворізької міської ради Сергій Сиротюк

  •  Щодо пільгового проїзду у громадському транспорті по посвідченням встановленого зразка після 01.09.2021.

Відповідно до п.3 рішення виконкому Криворізької міської ради від 14.04.2021 №184 «Про встановлення електронних квитків «Картка криворіжця» та «Транспортна картка» єдиним засобом обліку транспортних послуг, наданих у міському комунальному транспорті м. Кривого Рогу», електронний квиток «Картка криворіжця» є єдиним засобом безоплатного проїзду.

У разі відсутності у пасажирів пільгових категорій електронного квитка «Картка криворіжця», їх перевезення здійснюється на підставі документів, що надають право на пільгу згідно чинного законодавства України.

Облік зазначених пасажирів проводиться службовою карткою водія/кондуктора до 31.12.2021 включно.

Коментує директор департаменту соціальної політики

 виконкому Криворізької міської ради Інеса Благун

  •   Навіщо мені отримувати «Картку криворіжця», якщо у мене є пільгове посвідчення?

Рішенням виконкому Криворізької міської ради від 13.10.2020 № 535 упроваджено автоматизовану систему обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті.

Відповідно до профільного Закону України пільговик має право на безплатне користування всіма видами міського та приміського транспорту (крім таксі, в яких число посадочних місць для пасажирів не більше 9) на території України за наявності посвідчення встановленого зразка, а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду - також електронного квитка, який видається на безоплатній основі.

Електронний квиток - проїзний документ встановленої форми, який після реєстрації в автоматизованій системі обліку оплати проїзду, дає право пасажиру на одержання транспортних послуг. Саме «Картка криворіжця» використовується, як електронний квиток для проїзду в міському комунальному пасажирському транспорті (трамвай, тролейбус, автобус).

 

  • Моя дитина навчається у школі за межами міста, але зареєстрована у Кривому Розі. Чи може вона отримати «Картку криворіжця»?

 

Так, дитина може отримати «Картку криворіжця», як мешканець міста. Для цього необхідно звернутися до одного з пунктів прийому документів:

- управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації;

- департаменту соціальної політики виконкому Криворізької міської ради (площа Молодіжна, 1);

- Комунального підприємства  «Центр електронних платежів» КМР у центрі адміністративних послуг «Віза» (площа Молодіжна, 1).

Перелік зазначених пунктів можна знайти за посиланням https://kr.gov.ua/ua/st/pg/170321144114634_s/.

Крім того, можна подати анкету-заяву на виготовлення «Картки криворіжця» на через Інтернет на сайті «Портал криворіжця» за веб-адресою https://kpcep.dp.ua/.

Для цього на вказаному сайті необхідно натиснути кнопку «Замовити картку» – «Картка криворіжця» для мешканців міста зареєстрованих/облікованих у м. Кривий Ріг» – «Форма замовлення картки»  і ввести всі особисті дані та завантажити фотографію.

 

  • Що робити, якщо дитина втратила «Картку криворіжця»?

 

Батькам дітей пільгових категорій необхідно звернутися з заявою про повторне виготовлення «Картки криворіжця» до школи за місцем навчання або до департаменту соціальної політики виконкому Криворізької міської ради (площа Молодіжна, 1) у разі навчання дитини в школі-інтернаті.

Іншим дітям «Картка криворіжця» повторно виготовляється за кошти батьків і для цього необхідно звернутися до Комунального підприємства  «Центр електронних платежів» КМР у центрі адміністративних послуг «Віза» (площа Молодіжна, 1) або до його районних пунктів.

Перелік зазначених пунктів можна знайти за посиланням https://kr.gov.ua/ua/st/pg/170321144114634_s/

Питання: Ми – громадяни України. У жовтні 2020 року у нас народилася донька за кордоном. Чи маємо право на отримання «пакунку-малюка»?

Відповідь:

У зв’язку з тим, що з моменту народження Вашої дитини пройшло більше ніж 30 днів Ви маєте право оформити грошову компенсацію вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» замість одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Для оформлення грошової компенсації Вам необхідно звернутися до районного органу соціального захисту населення за місцем проживання з пакетом документів:

-         копією свідоцтва про народження дитини, виданого компетентним органом іноземної держави та легалізованого в установленому порядку, якщо інше не передбачено законом або міжнародним договором України, разом з перекладом українською мовою (вірність перекладу або справжність підпису перекладача засвідчується нотаріально);

-         копією паспорту отримувача;

-         копією документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;

-         рахунком зі спеціальним режимом використання, відкритим у АТ КБ «ПриватБанк».

02 вересня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради