Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: Підприємці Кривого Рогу – ініціативні, творчі, відкриті до новацій та, найголовніше, вони допомагають робити місто більш комфортним, а життя мешканців - зручним

Створено: 2021-09-02 13:09:19Оновлено: 2021-09-02 13:54:42

Напередодні професійного свята  - Дня підприємця, в .о. міського голови-секретар міськради Юрій Вілкул привітав криворізьких  підприємців  та вручив  міські  нагороди.

Юрій Вілкул підкреслив: «Сьогодні вам доводиться працювати в складних умовах. Запровадження карантинних обмежень значно  вплинуло на бізнес, адже  ви відповідаєте не лише за себе, а й за своїх  працівників.  Однак, стійкість та підприємницький хист дають  вам змогу зберегти та відновити свій бізнес завдяки пошуку нових форм взаємодії зі споживачем. Хочу запевнити -  місто  було й  буде на боці підприємців. Ми не лише говоримо, але й робимо реальні кроки   для зменшення   бюрократичного впливу на  вас.   У нашому  Центрі адміністративних послуг «Віза вже понад 30 процедур переведено в електронний формат, що дає змогу суб’єктам господарювання, не виходячи з дому чи об’єкта бізнесу, отримати необхідні документи чи послугу.   Не залишило місто сам – на –сам  підприємців, коли в країні запровадили жорсткий карантин. Зазначу, що лише у Кривому Розі  економічні послаблення для малого та середнього бізнесу були   введені на весь період карантину, а не на якісь окремі місяці, як в інших містах!».

Євген Вознюк, директор ТОВ «Епіцентр К» сказав: «Дуже приємно отримувати привітання від керівництва міста. У  підприємців Кривого Рогу  налагоджений  конструктивний діалог з міською владою. Ми спілкуємося, обговорюємо різні питання  -  це добре. Зараз непростий час, однак для підприємців труднощі це також і поштовх  для розвитку, пошуку та впровадження  нових ідей. І чим  більше конкуренції  для нас, тим краще це для споживача. Адже, ціни  тоді будуть нижче,  вище - якість послуг».

Довідково: З 2017 року у Кривому Розі  закладений фундамент для розвитку малого і середнього бізнесу шляхом надання часткової компенсації в розмірі 75% від суми фактично сплачених відсоткових ставок за кредитом, за умови збереження нових робочих місць; а стосовно місцевих податків і зборів: вони встановлені у розмірах значно нижчих, ніж передбачено законодавством. Так, податок та оренда за землю для малого бізнесу у місті встановлені на рівні 0,9% , при тому що законодавством України передбачено до 12 %.

За  пропозиціями підприємців  міський голова Кривого Рогу  неодноразово звертався до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, галузевих міністерств, Державної податкової служби України з проблемних для  бізнесу питань, у тому числі, і з законодавчими ініціативами: щодо захисту спрощеної системи оподаткування та скасування обов'язкового введення касових апаратів для  ФОП та  протидії тіньовому бізнесу.

02 вересня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради