Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі закінчується облаштування ще одного нового символу міста – Свято-Миколаївського скверу

Створено: 2016-09-02 12:08:03Оновлено: 2016-09-02 12:11:02


Під керівництвом мера міста Юрія Вілкула тут буде створений єдиний архітектурно-культурний ансамбль, що включає пам'ятник Святому Миколаю, школу мистецтв, власне, сам сквер, а також елемент частини церкви, виявленої під час реконструкції скверу.

Роботи вже виконані на 90%. Закінчується укладання плитки, встановлення по периметру скверу гранітного бордюру, в найближчі дні буде встановлено освітлення  талавочки.

В ході виїзної робочої наради з ремонту скверу перший заступник мера Євген Удод сказав: «У місті вже кілька років діє програма міського голови з реконструкції парків та скверів. За останній час зроблено комплекс об'єктів. Це і парк імені Ф. Мершавцева, і парк на 44 кварталі, і на ПівнГЗК. У цьому році розпочата велика реконструкція і комплексне відновлення парку імені Б. Хмельницького: будуть виконані роботи з освітлення та відремонтовані пішохідні доріжки. Також у планах - реконструкція парку ім. Гагаріна. Основне завдання цієї роботи - безпека та затишок для жителів. Якщо парк освітлений, впорядкований, то й люди будуть відчувати себе максимально комфортно. Не менш важливий момент - екологічний, тому що парки й  сквери – легені Кривого Рогу».

У цьому році під час виконання робіт з благоустрою Свято-Миколаївського скверу були виявлені частини церкви, яку  демонтували у 30-ті роки минулого століття. Прийнято рішення після проведення робіт з відкриття фундаменту, накрити скляним куполом  місце розташування храму для того, щоб зберегти пам'ять про історію міста.

Директор Криворізької філії «Дніпроцивільпроект» Сергій Курінний зазначив: «Вже виконані роботи з влаштування несучого монолітного каркасу і потім він буде накритий склом. До 8 вересня роботи будуть завершені».

Відкриття і освячення Свято-Миколаївського скверу відбудеться 12 вересня. «Вже зараз ми бачимо, що оновлений сквер стане ще одним символом, ще однією візитною карткою нашого міста, а криворіжці отримають  оновлене комфортне місце для відпочинку та дозвілля»,- сказав Е. Удод.

 


 

02 вересня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради