Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Урочистий прийом з нагоди Дня підприємця

Створено: 2010-09-02 12:07:53Оновлено:

2 вересня у залі засідань виконкому Криворізької міської ради відбувся урочистий прийом з нагоди Дня підприємця. Серед запрошених були голови районних у місті рад, суб’єкти господарювання, голови міських галузевих рад підприємців та представники підприємницької громадськості усіх районів.
.
Традиційно, вже 12 років поспіль, підприємці відзначають своє галузеве свято людей, які наповнюють бюджет, вирішують проблеми зайнятості, впроваджують передові сучасні технології, розширюють торговельно-побутову мережу міста, тим самим поліпшують добробут кожного громадянина. Адже на сьогоднішній день господарську діяльність у місті здійснюють понад 40 тис. суб’єктів господарювання юридичних та фізичних осіб, питома вага надходжень коштів до доходної частини бюджету від суб’єктів господарювання складає третину, за рахунок використання потенціалу малого та середнього бізнесу, вирішено проблему пасажирських перевезень та торговельного обслуговування, саме малими підприємствами впроваджуються передові технології будівельних та оздоблювальних робіт, що якісно змінює зовнішній вигляд нашого міста, суб’єкти малого підприємництва активно освоюють сучасні інформаційні і телекомунікаційні технології. .
.
Бізнес допомагає владі у вирішенні актуальних питань соціально-економічного розвитку, а влада, у свою чергу, працює над усуненням зайвих перешкод, що виникають на шляху реєстрації та діяльнос¬ті бізнесу, спрощенням реєстраційних і дозвільних процедур. .
.
Міська влада на чолі з міським головою Юрієм Любоненком ставиться до стимулювання розвитку підприємництва як до серйозної державної справи, усвідомлюючи, що відносини з бізнесом повинні бути чесними, бо це запорука сталого розвитку добробуту криворіжців. Надання адміністративних послуг для підприємців запроваджено в органах місцевого самоврядування міста ще в 2001 році. Весь цей час успішно працюють власні моделі реформування адміністративних послуг – це єдиний дозвільний центр, Реєстраційна палата та пілотний проект 2010 року – Криворізький ресурсний центр. Їх функціонування спрямовано на спрощення реєстраційних та дозвільних, погоджувальних процедур, які регулюють доступ до певних сегментів ринків товарів, робіт, послуг, пов’язаних із підприємницькою діяльністю. .
.
Для створення сприятливих умов ведення бізнесу діє міська програма підтримки підприємництва в місті на 2009-2010 роки, надається понад 300 тис.кв.м. площ комунальної власності в орендне користування суб’єктам господарювання міста для здійснення підприємницької діяльності, забезпечено постійний зворотний зв’язок між підприємцями та органами влади міською (галузевою) радою з питань розвитку підприємництва та ще багато аспектів, які формують довірливі, прозорі, партнерські та взаємовигідні стосунки між бізнесом і владою, про які під час прийому говорив в.о. міського голови – секретар міської ради Сергій Маляренко. .
.
С.Маляренко побажав, щоб усі підприємства, які працю¬ють у Кривому Розі розвивалися, платили гідну заробітну плату своїм працівникам і були соціально відповідальними. Відповідальними не лише за сьогоденні економічні показни¬ки, а й за прийдешні покоління та формування ділової еліти майбутнього. Найкращим працівникам підприємницької діяльності він вручив високі нагороди і відзнаки. .
.
Так, 12 суб’єктів господарювання отримали нагороди від виконкому міськради, 5 було вручено заохочувальні відзнаки Дніпропетровської облдержадміністрації, 2 нагороджених на регіональному рівні відзнаками Дніпропетровської обласної ради і Дніпропетровської обласної адміністрації С. Маляренко привітав із заслугами. Також на святі були нагороджені 15 чоловік за 7 номінаціями конкурсу-рейтингу серед підприємницької громадськості міста «Бізнес-лідер Криворіжжя-2010». Необхідно відзначити, що 3 суб’єкти підприємницької діяльності отримали пам’ятні відзнаки, як кращі платники податків і ще 3 були вручені пам’ятні відзнаки від управління розвитку підприємництва виконкому міськради, диплом виконкому Дзержинської районної у місті ради за створення умов суб’єктам господарювання у веденні бізнесу. .
.

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради