Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Мер Юрій Вілкул вручив сертифікати переможцям проекту «Громадський бюджет» (СПИСОК ПРОЕКТІВ-ПЕРЕМОЖЦІВ)

Створено: 2016-07-02 10:06:59Оновлено: 2016-07-02 10:31:21

 У Кривому Розі підвели підсумки конкурсу «Громадський бюджет», який був реалізований на підставі кращого європейського досвіду. На відкритому голосуванні самі криворіжці обрали, які проекти розвитку міста, запропоновані громадськими організаціями, будуть реалізовані. Міський голова вручив переможцям сертифікати для отримання коштів на реалізацію проектів і привітав їх з перемогою. 

Юрій Вілкул сказав: «Я поставив завдання своїм заступникам, керівникам управлінь, щоб в Кривому Розі була забезпечена відкритість влади, щоб ми разом з міською громадою працювали по реалізації спільних проектів. Кривий Ріг став одним з перших міст в Україні, в якому реалізований європейський досвід виділення коштів громадським організаціям на відкритому конкурсі ». 

На участь у конкурсі було представлено 99 проектів. На відкритому голосуванні, що проходило через інтернет і в пунктах голосування, криворіжці  обрали 47 кращих. На їх реалізацію з міського бюджету буде виділено близько 10 млн. грн.

Звертаючись до переможців конкурсу, мер наголосив: «Дуже важливо, щоб проекти і з енергозбереження, і благоустрою нашого міста були реалізовані вами якісно і в найкоротші терміни - криворіжці чекають цього».

За розпорядженням мера на липневій сесії криворізької міськради всі головні розпорядники бюджетних коштів внесуть відповідні зміни в міські програми, що дозволить почати впровадження в життя проектів-переможців.

Один з переможців конкурсу - Благодійний фонд «Ти не один» представив проект щодо поліпшення умов перебування дітей в дитячому відділенні восьмої  міськлікарні і створення там ігрової зони. Дмитро Заїчко, автор проекту, зазначив: «Ініційований Юрієм Вілкулом конкурс відкриває широкі можливості для участі громадських організацій в роботі з розвитку нашого міста. Особливо важливо, що був почутий голос кожного криворіжця, який міг особисто, шляхом голосування, оцінити той чи інший проект і його важливість для міста. Я радий, що наш проект набрав достатньо голосів і буде реалізований».

 

Перелік проектів-переможців "Громадського бюджету" в 2016 році

02 липня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради