Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Завдяки ініціативі мера та за підтримки німецького фонду Г.Зайделя у Кривому Розі реалізуються унікальні проекти з підвищення прозорості влади

Створено: 2016-07-02 13:45:07Оновлено: 2016-07-02 13:47:11

Міський голова Юрій Вілкул підтримав ініціативу Коаліції громадського контролю про те, щоб громада міста брала участь в підготовці пропозицій з питань, що розглядаються на сесіях міськради. Мер зустрівся з представниками криворізьких громадських організацій і з керівником проекту Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії Даніелем Зайберлінгом. 

Юрій Вілкул підкреслив: "Ми системно впроваджуємо кращі світові та європейські практики в питаннях підвищення прозорості міської влади. Ми вже реалізували проект «Громадський бюджет ", коли кожен криворіжець мав можливість  обрати кращу ідею щодо розвитку та благоустрою міста. Ми співпрацюємо з провідними світовими фондами, в тому числі, з німецьким фондом Ганса Зайделя в проектах з підвищення прозорості міської влади. Ми відкриті до подальшої співпраці та взаємодії ". 

Як зазначив Даніель Зайберлінг: "Сталий розвиток громад, відкритий діалог між владою і громадою - це основа демократичної держави. Кривий Ріг є для нас одним з ключових міст для співпраці в регіоні. Я впевнений, що вона буде плідною". 

Координатор Коаліції громадського контролю Денис Гречко відзначив, що вони зараз проводять спільно з Фондом Г. Зайделя навчальні семінари і тренінги для представників криворізьких громадських організацій. "Ми бачимо, що є активність і зацікавленість людей. І зараз експерти готують детальний аналіз міського бюджету для того, щоб ми могли підготувати рекомендації, а криворіжці могли через нашу організацію внести свої пропозиції вже до липневої сесії міськради. Упевнений, це стане черговим кроком з підвищення прозорості влади ", - сказав Д.Гречко. 

Мер Ю.Вілкул підтримав ініціативу: "Ми відкриті до будь-яких конструктивних пропозицій, які спрямовані на те, щоб зробити наше місто кращим".

02 липня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради