Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

К. Павлов: Петро Веропотвелян - гордість і багатство нашого міста. І ми завжди будемо його пам’ятати, а його справа буде продовжуватися

Створено: 2021-06-02 12:18:41Оновлено: 2021-06-02 12:21:06

З повагою до видатних людей Криворіжжя. У Міжобласному центрі медичної генетики й пренатальної діагностики встановили погруддя засновника закладу Петра Веропотвеляна. Визначну подію приурочили до дня народження Петра Миколайовича.

Звертаючись до присутніх мер міста Костянтин Павлов зазначив: «Петро Миколайович - гордість і багатство нашого міста. Заслужений лікар України, кандидат медичних наук, автор понад 600 наукових праць і публікацій. Все своє життя він присвятив медицині, такому складному її підрозділу як генетика. Допоміг пізнати радість материнства і батьківства тисячам людей. Це дуже символічно, що він і народився в День захисту дітей, і це стало його покликанням - охороняти здоров'я матусь і дарувати радість малюкам, які приходять в цей світ. Ми завжди будемо пам'ятати Петра Миколайовича як людину світлу, цілеспрямовану і добру, і прекрасно, що сьогодні його справа продовжується й розвивається».

Петро Веропотвелян був фундатором медико-генетичної галузі та охорони здоров'я майбутніх матусь не тільки у Кривому Розі, а й в нашій державі. Наш земляк був членом правління Асоціації акушерів-гінекологів України, автором численних винаходів, протягом 40 років був головним лікарем міського клінічного пологового будинку №1. Його з повагою й вдячністю згадують тисячі людей, яким він допоміг.

«Кожен з нас може сказати слова вдячності Петру Миколайовичу за розвиток у галузі генетики. Завдяки йому понад 7000 жінок пізнали радість материнства. Він робив людей щасливими – за це ми завжди будемо вдячні Петру Миколайовичу», - сказав Почесний громадянин Кривого Рогу Дмитро Степанюк.

Петро Веропотвелян виховав гідну зміну, - сина, який перейняв справу батька та успішно очолив Міжобласний центр медичної генетики і пренатальної медицини ім. П.М. Веропотвеляна.

«Мій батько, Петро Миколайович присвятив життя справі, яку він обожнював. Завдяки його зусиллям і професійній майстерності на світ з’явились тисячі маленьких життів, родини знайшли довгоочікуване батьківське щастя. І ми продовжуємо його традиції та тримаємо високий стандарт надання допомоги», - підкреслив син П. Веропотвеляна, доктор медичних наук, заслужений лікар України Микола Веропотвелян.

Автор бюсту видатному земляку - криворізький скульптор Володимир Токар. Саме погруддя виконане з гіпсу, постамент – з граніту.

 

 

02 червня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради