Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

К. Павлов: Для зручності криворіжців до кінця року в Кривому Розі капітально відремонтуємо 150 ліфтів

Створено: 2020-06-02 17:03:44Оновлено: 2020-06-02 17:05:14

У Кривому Розі за останні рокі виконано капітальний ремонт 466 ліфтів, у тому числі 133 ліфта з початку 2020 року.

В рамках міської програми і з метою покращення умов проживання криворіжців та безпеки користування ліфтами, проводять капітальні ремонти ліфтів. Під час яких, виконується майже повна заміна ліфтів із встановленням сучасного обладнання, яке забезпечує комфортне та безпечне користування ними.

«Кривий Ріг - одне з небагатьох міст України, де ліфти не просто ремонтуються, а діє ціла програма по їх капітальному ремонту за рахунок міського бюджету. Для прикладу: за минулий рік у Дніпрі відремонтували всього 43 ліфта, ми зробили - 100. У цьому році вже відремонтували 133 і робота триває. До кінця року в Кривому Розі капітально відремонтуємо 150 ліфтів. Для нас головне - надійність і зручність для мешканців багатоповерхівок», - зазначив Костянтин Павлов.

Капремонт дозволяє ліфту працювати без перебоїв, а встановлена сучасна електроніка дозволяє економити електроенергію до 20%. Ліфт стає практично безшумним, що важливо для мешканців будинку.

«Ми не допускаємо тривалого простою ліфтів. Якщо зупиняємо роботу ліфта, то тільки планово і виконуємо ремонт в стислі терміни. Капітальні ж ремонти проводяться протягом 4 місяців. Крім того, регламентна процедура оформлення управителем дозвільних документів займає доволі значний проміжок часу. Наприклад, ліфт за адресою вулиця Івана Авраменка,7 (під’їзд 2), було зупинено для проведення капітального ремонту 15 січня поточного року, а введено в експлуатацію в цілодобовому режимі тільки 20 травня. При цьому саме монтажні роботи проводились протягом місяця», -  пояснила начальник управління  житлової політики  та природних монополій Світлана Сереженко.

Наразі, після ремонту, введено в експлуатацію у цілодобовому режимі 29 ліфтів та 53 ліфта працюють у тестовому режимі до повного оформлення управителями дозвільної документації.

У Кривому Розі ліфтове господарство у багатоквартирних житлових будинках налічує 3061 ліфт.

02 червня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради