Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Куди криворіжцям звертатись за отриманням реєстраційних послуг: перелік та повноваження суб’єктів державної реєстрації у м. Кривий Ріг

Створено: 2017-06-02 16:14:13Оновлено: 2017-06-02 16:17:19

Для спрощення процедури реєстрації та отримання громадянами якісних послуг у сфері державної реєстрації, варто знати, хто здійснює державну реєстрацію нерухомості та бізнесу у місті Кривий Ріг, а також про повноваження та обмеження, які застосовуються до суб’єктів державної реєстрації.

Законодавством визначено, що суб’єктами державної реєстрації прав є:

виконавчі органи сільських, селищних та міських рад, Київська, Севастопольська міські, районні, районні у містах Києві та Севастополі державні адміністрації;

акредитовані суб’єкти;

нотаріуси, які відповідно до закону є державними реєстраторами.

Для того, щоб криворіжці мали можливість отримувати послуги з реєстрації просто, якісно та доступно, в органах місцевого самоврядування за рішенням виконавчого комітету Криворізької міської ради кількість офісів, в яких можна здійснити реєстраційні дії, збільшено з 1 до 9.

Також наразі державні виконавці отримали можливість здійснювати функції державного реєстратора під час виконання судових рішень (у разі державної реєстрації обтяжень, накладених під час примусового виконання рішень відповідно до закону, а також у разі державної реєстрації припинення іпотеки у зв'язку з придбанням за результатом прилюдних торгів нерухомого майна, що є предметом іпотеки). Завдяки цьому підвищується ефективність виконання рішень судів. Послідовність дій виконавця при цьому така: виконавець маючи доступ до реєстру бачить усе належне боржнику майно та може накласти арешт на майно останнього та не дозволити йому продати власність до стягення заборгованості!

В структурі зазначених суб’єктів реєстрацію  здійснюють безпосередньо державні реєстратори.

Враховуючи вищевикладене, для проведення реєстраційних дій мешканці міста можуть звернутися до:

1. Управління з питань реєстрації виконавчого комітету Криворізької міської ради:

-  реєстрація нерухомості: м.  Кривий Ріг,  вул.  Героїв  АТО, буд. 30; тел.  92-03-35, 92-03-22, 74-29-49; e-mail: [email protected]

- реєстрація бізнесу: м. Кривий Ріг, майдан Праці, 1; тел.. 90-51-53, 90-51-63; e-mail: [email protected]

2. Центру   адміністративних   послуг  «Віза» та  його територіальні  підрозділи м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; "ГАРЯЧА ЛІНІЯ"- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].

3. Комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради «Криворізьке бюро технічної інвентаризації» м. Кривий Ріг, вулиця Героїв АТО буд. 34; тел. 493-08-07, 74-56-30.

4. Комунального підприємства «Парковка та реклама» м. Кривий Ріг, майдан Праці  буд. 1, тел. 404-98-90, (067) 259-20-71.

5. Державних нотаріусів у державних нотаріальних конторах, розташованих у кожному районі міста.

6. Приватних нотаріусів.

7. Державних виконавців (щодо обтяжень нерухомого майна) у відділах державної виконавчої служби м. Кривий Ріг, розташованих у кожному районі міста.

Незважаючи на розгалуженість суб’єктів реєстрації у місті Кривому Розі, більше 85 % запитувачів послуг з реєстрації нерухомості звертаються до виконавчого комітету Криворізької міської ради.

Дякуємо за довіру!


 

02 червня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради