Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про результати громадських слухань

Створено: 2019-05-02 13:35:08Оновлено: 2019-05-02 13:35:35

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», як однією з форм відкритих обговорень, 25.04.2019 у виконкомі міської ради (50101, м. Кривий Ріг, пл.Молодіжна,1) проведено громадські слухання з обговорення проекту регуляторного акту - рішення виконкому міської ради «Про Порядок розміщення зовнішньої реклами в м. Кривому Розі»  та аналізу його регуляторного впливу. 

          У вищезазначеному заході брали участь члени територіальної громади міста, суб’єкти господарювання, представники консультативно-дорадчого органу, діяльність якого пов’язана з темою громадських слухань, представники органів місцевого самоврядування, депутати міської ради, представники засобів масової інформації.

Присутніх ознайомлено із змістом проекту регуляторного акту, окремо наголошено на основні відмінності нового регуляторного акту від чинного Порядку розміщення зовнішньої реклами в місті, ухваленого рішенням міської ради від 28.11.2007 №1995.

Надані роз’яснення, що на сьогоднішній день законодавство в сфері регулювання зовнішньої реклами зазнало істотних змін, у зв’язку з чим чинна редакція регуляторного акту суттєво застаріла, та не повною мірою відповідає положенням діючого законодавства, а в окремих положеннях і суттєво звужує права рекламорозповсюджувачів.

В свою чергу відсутність єдиних вимог до рекламних засобів і механізмів впливу, регулювання й контролю якості та кількості розміщених рекламних засобів, позбавляють органи місцевого самоврядування можливості дієво та ефективно відстоювати інтереси територіальної громади, забезпечувати безпечні умови для її членів.

У зв’язку з чим, з метою удосконалення правового регулювання процесу розміщення зовнішньої реклами в м. Кривому Розі, є необхідність ухвалення нового регуляторного акта.

            Було зазначено, що він забезпечить збалансованість інтересів суб'єктів господарювання, територіальної громади та органів місцевого самоврядування; сприятиме ефективності контролю.

            Присутніми були надані пропозиції щодо вдосконалення проекту регуляторного акту.

            Термін громадського обговорення даного проекту регуляторного акта триває до 20.05.2019 включно.

            Зауваження та пропозиції до проекту регуляторного акта у письмовій формі приймаються:

- інспекцією з благоустрою виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, вул.Героїв АТО, 30, каб.303, тел. (0564)92-00-44, електронна адреса: [email protected]), -

- управлінням розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.510, тел. (0564)74-39-72, електронна адреса: [email protected]);

а також на електронні поштові скриньки виконкому міської ради [email protected] і виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

Проект регуляторного акту оприлюднено на веб-сайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету та в Криворізькій міській газеті «Червоний гірник» від 18.04.2019  №29.

 

Інспекція з благоустрою виконкому Криворізької  міської ради

02 травня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради