Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Командувач Нацгвардії подякував криворіжцям і меру Юрію Вілкулу за всебічну підтримку військовослужбовців

Створено: 2017-03-02 16:41:06Оновлено: 2017-03-02 16:45:43

Під час робочої поїздки до Кривого Рогу командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров зустрівся з мером Юрієм Вілкулом.

Юрій Аллеров високо оцінив внесок міста і криворіжців в підтримку військовослужбовців, а також наголосив: "Високий рівень довіри представників місцевої влади і громадськості свідчить про те, що нацгвардійці виправдовують сподівання людей і гідно виконують свої обов'язки".

Міський голова Юрій Вілкул зазначив, що військовослужбовці Національної гвардії України з честю виконують свій військовий обов'язок, а також вносять вагомий внесок в охорону громадського порядку і профілактики правопорушень у місті. «Ми і надалі все будемо робити для того, щоб підтримати наші військові частини, допомагати військовослужбовцям Національної гвардії», - сказав мер.

Міська влада надає системуню підтримку військовій частині Нацгвардії 3110. Так нещодавно на території військової частини після капітального ремонту було відкрито медичний пункт. Тоді командування військової частини звернулося до міського голови Юрія Вілкула з проханням про допомогу в ремонті медсанчастини. Для проведення всіх відповідних робіт були виділені необхідні кошти.

Раніше начальник медслужби Центрального територіального об'єднання Нацгвардії України Валерій Губа сказав: «Завдяки допомозі міської влади у Кривому Розі відкрито один з кращих медичних пунктів Центрального територіального об'єднання Національної гвардії. Все це дозволить проводити на високому рівні профілактичну і лікувальну роботу для військовослужбовців, як тих, які несуть службу у військовій частині, і, звичайно, тих, хто виконує військовий обов'язок у зоні АТО».

Заступник начальника Центрального територіального управління Нацгвардії України, полковник Олександр Голяков також підкреслив: «Жодне місто не робить стільки, скільки Кривий Ріг для підтримки українських Збройних Сил, для Національної гвардії. Десятки конкретних справ - наочне підтвердження та свідчення того, що місто і військовослужбовці - разом».

Крім допомоги військовій частині 3011, місто також допомагає 17-й танковій бригаді, де був організований ремонт казармених приміщень, а на базі лікарні №5 створено центр для реабілітації бійців АТО.

Довідково: 
З 2014 року медичну допомогу за рахунок міського бюджету в Кривому Розі вже отримали понад п'ять тисяч воїнів. Бійці-криворіжці, які перебувають на обліку в амбулаторіях сімейної медицини, мають можливість отримувати ліки за пільговими рецептами, також, передбачена матеріальна допомога на оздоровлення.

Також, у 2017 році в рамках комплексної програми соціальної допомоги, створеної з ініціативи мера і міської ради, солдати АТО і їх сім'ї продовжать отримувати адресну допомогу. У Кривому Розі учасникам АТО надається 50% знижка на житлово-комунальні послуги. Сім'ї загиблих учасників АТО на 100% звільняються від оплати послуг ЖКГ.

Для солдатів АТО Програмою також передбачено:

- Виплата 500 грн сім'ям солдатів АТО і сім'ям загиблих воїнів у зв'язку з тим, що уряд підвищив тарифи
- Виплата матеріальної допомоги - 5 тис. грн. на реабілітацію та лікування
- Додаткова виплата матеріальної допомоги 1330 грн. на вирішення соціально-побутових проблем
- Безкоштовне харчування в дитячих садах і школах для дітей солдатів, які проходять службу в АТО
- Безкоштовне оздоровлення дітей в літній період у комунальному таборі «Слава»
- Діти воїнів АТО безкоштовно навчаються в школах естетичного виховання
- Безкоштовний проїзд в комунальному транспорті – трамваї і тролейбусі. В тому числі, до отримання посвідчення.

Діє програма по виділенню земельних ділянок для будівництва житла. Лише в Кривому Розі учасники АТО можуть отримати її безкоштовно і за спрощеною процедурою, всі витрати по оформленню документів бере на себе місто. Крім того, до земельних ділянок будуть підведені комунікації – вода і електрика. Цього немає ні в одному іншому місті.


 

02 березня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради