Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про оприлюднення доопрацьованого проекту регуляторного акта

Створено: 2017-03-02 15:20:48Оновлено: 2017-03-02 15:26:03

ПОВІДОМЛЕННЯ
про оприлюднення  доопрацьованого проекту регуляторного акта – проекту рішення Криворізької міської ради  «Про затвердження Порядку видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою, відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів та анулювання таких дозволів» та аналізу його регуляторного впливу

Законом України «Про благоустрій населених пунктів» визначено, що до повноважень міських рад та їх виконавчих органів належить видача дозволу на порушення об’єктів благоустрою, пов’язане з виконанням суб’єктами господарювання земляних,  ремонтних та/або аварійних робіт.

Постановою Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2013 року №870 затверджено Типовий порядок видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів.

Проте, вищевказані законодавчі акти не встановлюють норм та правил з організації роботи стосовно видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою, відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів.

Визначення алгоритму дій у частині видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою, відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів сприятиме прозорості регулювання відносин у сфері благоустрою території міста.

Дія Порядку видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою, відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів та анулювання таких дозволів (надалі – Порядок) розповсюджується на суб’єктів господарювання – юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які здійснюють порушення об’єктів благоустрою, пов’язане з проведенням земляних, ремонтних та/або аварійних робіт, та органи місцевого самоврядування.

Дія Порядку не розповсюджується на осіб, які мають документ, що посвідчує право власності або право користування земельною ділянкою, у тому числі право земельного сервітуту, у рамках підготовчих або будівельних робіт, право на проведення яких оформлено в установленому чинним законодавством України порядку.

На виконання вимог ст.9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляємо про оприлюднення доопрацьованого проекту регуляторного акта - проекту рішення Криворізької міської ради «Про затвердження Порядку видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою, відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів та анулювання таких дозволів» та аналізу його регуляторного впливу.

Проект поданий управліннями благоустрою та житлової політики, розвитку підприємництва, з питань надання адміністративних послуг виконкому Криворізької міської ради.

Зважаючи на актуальність пропозицій, що надходили відповідальним за підготовку проекту регуляторного акту – проекту рішення міської ради «Про затвердження Порядку видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою, відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів та анулювання таких дозволів»  та аналізу його регуляторного впливу та той факт, що при їх врахуванні змінюються норми права повідомляємо що  доопрацьований проект  регуляторного акта - проект рішення Криворізької міської ради «Про затвердження Порядку видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою, відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів та анулювання таких дозволів» та аналіз його регуляторного впливу 07.03.2017 в міській комунальній газеті «Червоний гірник»  та на офіційних сторінках  в мережі Інтернет:

- виконкому міської ради у підрозділі «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна база» http://kr.gov.ua;

- виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської www.mtlrg-kr.gov.ua, www.dlgr.gov.ua, www.zhrkrog.gov.ua, www.ing-org.gov.ua, www.srvk.gov.ua, www.trnvk.gov.ua, vykonkom-tsmkr.gov.ua.

Цілі прийняття проекту: установлення єдиного порядку видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою, відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів та анулювання таких дозволів

 Зауваження та пропозиції в письмовій формі приймаються з 07.03.2017 в місячний термін управліннями:

- благоустрою та житлової політики виконкому Криворізької міської ради (режим роботи: понеділок – п’ятниця 8.30 – 17.00, поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.550, тел. (0564) 40-02-38, електронна адреса: [email protected])

- розвитку підприємництва виконкому міської ради (режим роботи: понеділок – п’ятниця 8.30 – 17.00, поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.510, тел. (0564) 74-39-72, електронна адреса: [email protected] );

- з питань надання адміністративних послуг виконкому міської ради (режим роботи: понеділок – п’ятниця 8.30 – 17.00, поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб. 150, тел. (0564)  92-25-94, електронна адреса:  [email protected] )

А також на електронні почтові скриньки виконкому міської ради [email protected] і виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: [email protected], dlg_vk@riad.com.ua, zhv_vk@ukr.net, ing.zagal104@ukr.net, [email protected], [email protected], [email protected].

Додатково  буде проведено громадські слухання по обговоренню проекту рішення міської ради «Про затвердження Порядку видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою, відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів та анулювання таких дозволів».

Дата, місце та час його проведення:  21.03.2017 року о 15-30 годині, в каб.444 приміщення виконкому міської ради за адресою: пл. Молодіжна, 1.

 Тема громадських слухань:  обговорення проекту рішення міської ради «Про затвердження Порядку видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою, відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів та анулювання таких дозволів» та аналізу його регуляторного впливу.

Відповідальні особи за проведення обговорення та їх контактні телефони управління:

благоустрою та житлової політики виконкому Криворізької міської ради (заступник начальника - Терещенко Ігор Валентинович) адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.550, тел. (0564) 40-02-38;

розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (начальник – Рижкова Ірина Олексіївна) адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.510, тел.74-39-72;

з питань надання адміністративних послуг виконкому Криворізької міської ради (начальник Романовська Наталя Іллівна) адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб. 150, тел. (0564)  92-25-94.

Інформація про те, де можна ознайомитися з матеріалами громадських слухань: з 07.03.2017 на офіційній веб-сторінці виконкому міської ради в мережі Інтернет  http://kr.gov.ua (підрозділ «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна База >> «Обговорення проектів регуляторних актів») та Криворізькій міській комунальній газеті «Червоний гірник» від 07.03.2017.

Участь у громадських слуханнях можуть узяти дієздатні члени територіальної громади віком від 18 років, суб’єкти господарювання, об’єднання  (громадські, суб’єктів господарювання), наукові установи та консультативно-дорадчий орган у здійсненні державної регуляторної політики.


 

02 березня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради