Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Кривий Ріг одним із перших в Україні почав виплачувати матеріальну допомогу родинам загиблих учасників АТО

Створено: 2015-03-02 09:01:29Оновлено: 2015-03-02 09:04:20

Міський штаб допомоги криворізьким військовослужбовцям надає постійну комплексну допомогу військовим та членам їхніх родин. 26 лютого відбулося чергове засідання штабу на якому підбили підсумки зробленому та визначили  подальші плани.

У Кривому Розі діє міська міжгалузева комплексна програма підтримки учасників АТО, а також їх сімей, розроблена за ініціативи мера Юрія Вілкула. Протягом 2014-2015 рр. з міського бюджету на виплату матеріальної допомоги (100 тис. грн) рідним загиблих, організацію поховань та поминальні обіди спрямовано 5,8 млн. грн. На сьогодні 52 родини отримали по 100 тис. грн. кожна. «Ми були перші в Україні, хто розпочав виплату такої грошової допомоги, - сказала заступник начальника міського управління праці та соціального захисту населення Ольга Калугіна, - відзначу, що місто також оздоровлює дітей учасників АТО, забезпечує їх безкоштовним харчуванням у школах та дитячих садках. У міській казні на поточний рік закладені кошти на харчування у навчальних закладах - 295 тис. грн, майже 760 тис. грн. – у дитячих садках, передбачені кошти і на оздоровлення дітлахів». У цьому році в п’ять разів збільшили виплати на оздоровлення поранених: 76 бійців вже отримали по 5 тис. грн. Готуються відповідні рішення ще на 47 чоловік.

 Потурбувалося місто і про соціальну підтримку бійців та їхніх рідних у житловій та комунальній сфері. Якщо торік вони мали пільги лише на квартплату та утримання житла (її отримували 576 сімей) зараз у них - 50% пільга на оплату і житлових, і комунальних послуг. Протягом січня нею скористалося 734 сім’ї. Загалом, з міського бюджету профінансовано 425, 6 тис. грн. «Щодня до нас йдуть військові, які отримали поранення. Вони надають документи, отримують консультації. Намагаємося якомога швидше між виконкомами прийняти рішення та виплатити матеріальну допомогу», - підкреслила Ольга Калугіна.

Голова міського штабу Олександр Фіщенко поінформував, що за дорученням міського голови, зараз розпочата робота над розширенням  комплексної програми.

Довідково: У Кривому Розі статус сімї загиблого має 107 членів родин загиблих.

(056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net


 

02 березня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради