Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі підбили підсумки роботи з цивільного захисту

Створено: 2015-03-02 14:33:31Оновлено: 2015-03-02 16:54:52

«У 2014 році система  цивільного захисту    працювала належним чином і ми могли виконати всі без винятку покладені  на нас обов’язки. За результатами комплексної перевірки, яку проводило  Міністерство  з питань  надзвичайних ситуацій та Головне управління МНС  в Дніпропетровській області, ми отримали позитивну оцінку наших дій», - сказав   на підсумковому засіданні   керівного складу  цивільного захисту міста мер Кривого Рогу  Юрій Вілкул.

Протягом  року  сталося  понад тисячу    небезпечних   подій. Всі вони вчасно ліквідовані   з найменшими людськими та матеріальними втратами. Пожежні врятували    24 мешканців, аварійно-рятувальна служба на воді – восьмеро людей.   

Зважаючи на  ситуацію в державі,  у 2014 році  проведена  робота  та         внесені уточнення до планів реагування на надзвичайні ситуації та евакуації,   зв’язку і  оповіщення. Актуальним залишається питання   укриття населення як у мирний час, так і в особливий період.

«Із 343 наявних у місті захисних споруд  48 придатні до використання за призначенням, 43 – обмежено придатні. В цілому,  для тимчасового  укриття  можемо використовувати  270 споруд.   Тут  маємо  розмістити   близько 75 тис. чоловік. Також у підвалах   зможуть укритися близько  150 тис. жителів», - повідомив начальник  міського управління з питань  надзвичайних ситуацій  та цивільного захисту населення Сергій Жупінас.

 Проаналізували на засіданні  і забезпеченість  населення  засобами індивідуального захисту,  оскільки  у місті  розташовано  20  хімічно- небезпечних  об’єктів .  За рахунок  міського бюджету  торік придбано   145 комплектів захисних протигазів.

 Виділялися кошти     на поповнення  матеріального резерву.Придбали     шифер, шиферні цвяхи, дошки   на суму 108 тис. грн.  

  На останній   сесії депутати прийняли   рішення   про    надання   у 2015 році обласному бюджету субвенцію  -  80 тис. грн. для поповнення матеріальних резервів за Програмою запобігання надзвичайних ситуацій.

У числі пріоритетних  завдань   з цивільного захисту  у цьому році:    реконструкція системи централізованого оповіщення (встановлення цифрової апаратури), подальше   приведення  у належний стан захисних споруд  та укриттів, впровадження на об’єктах підвищеної небезпеки систем раннього виявлення загрози надзвичайних ситуацій та оповіщення тощо.

«Ситуація в нашій державі  така, що потребує постійної  віддачі  і  ми   маємо переглядати, та у разі необхідності, корегувати наші плани, адже  в першу чергу   думаємо про безпеку та здоров’я  городян,  - зазначив     Юрій Вілкул. 

(056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net    


 

02 березня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради