Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про оприлюднення проекту регуляторного акта

Створено: 2017-02-02 12:29:24Оновлено: 2017-02-02 12:31:16

ПОВІДОМЛЕННЯ
про оприлюднення проекту регуляторного акта – проекту рішення виконкому Криворізької міської ради  «Про затвердження Порядку  визначення обсягів пайової участі власників тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності в утриманні об’єкта благоустрою в м. Кривому  Розі» та аналізу його регуляторного впливу

З метою формування ефективного  місцевого самоврядування,  створення   й підтримки повноцінного життєвого середовища територіальної громади, надання якісних і доступних послуг громадянам, задоволення їх  у всіх сферах життєдіяльності відповідно до Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, схваленої  Розпорядженням Кабінету Міністрів України  від 01квітня 2014 року №333-р,  міською владою вишукуються додаткові ресурси, необхідні для здійснення визначених законом повноважень органів місцевого самоврядування            .

Статтею 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» установлені повноваження виконавчих органів місцевих рад щодо залучення на договірних засадах коштів підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, розташованих на відповідній території, та коштів населення, а також бюджетних коштів на будівництво, розширення, ремонт і утримання на пайових засадах об'єктів соціальної й виробничої інфраструктури та заходи щодо охорони навколишнього природного середовища. Це дає змогу органам місцевого самоврядування залучати кошти на розвиток міста, у тому числі для проведення заходів з благоустрою. 

У статтях 15 та 36 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» суб’єкт господарювання – власник тимчасової споруди для здійснення підприємницької діяльності (надалі–ТС) торговельного, побутового, соціально–культурного чи іншого призначення, розташованої на території об'єкта благоустрою комунальної власності, може брати пайову участь в утриманні об'єкта благоустрою на умовах договору,  фінансувати утримання прилеглої  до  ТС  території шляхом оплати пайової  участі. 

Згідно зі статтею 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» до  повноважень сільських, селищних і міських рад та їх виконавчих органів у сфері благоустрою  населених пунктів  належить визначення  обсягів  пайової участі власників ТС в утриманні об'єктів благоустрою.

Чинними законодавчими актами не встановлено чіткого порядку визначення обсягів пайової участі. Відповідно до статті 23 Господарського кодексу України визначено, що відносини органів місцевого самоврядування з суб’єктами господарювання можуть здійснюватися  на договірних засадах.

На підставі зазначеної норми та наданих повноважень виконкомом Криворізької міської ради підготовлено проект рішення, яким розроблено Порядок  визначення обсягів пайової участі власників тимчасових споруд для здійснення   підприємницької  діяльності  в  утриманні об’єкта благоустрою в м. Кривому  Розі. Без ухвалення відповідного рішення виконкому міської ради  не буде можливим проведення обрахунків розміру пайової участі з урахуванням складових, що впливають на її обсяги.  Урегулювання зазначеного питання можливе  лише за умови оформленням договорів з чітким визначенням усіх прав та обов’язків учасників правовідносин щодо пайової участі в утриманні об’єктів благоустрою міста.

На виконання вимог ст.9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляємо про оприлюднення проекту регуляторного акта - проекту рішення виконкому Криворізької міської ради «Про затвердження Порядку  визначення обсягів пайової участі власників тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності в утриманні об’єкта благоустрою в м. Кривому  Розі» та аналізу його регуляторного впливу.

Проект поданий управліннями розвитку підприємництва, благоустрою та житлової політики виконкому Криворізької міської ради.

Проект рішення та аналіз його регуляторного впливу будуть розміщені 07.02.2017 в міській комунальній газеті «Червоний гірник»  та на офіційних сторінках  в мережі Інтернет:

- виконкому міської ради у підрозділі «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна база» http://kr.gov.ua;

- виконкомів районних у місті рад Тернівської, Покровської, Саксаганської, Довгинцівської, Металургійної, Центрально-Міської, Інгулецької: www.trnvk.gov.ua, www.zhrkrog.gov.ua, www.srvk.gov.ua, www.dlgr.gov.ua, www.mtlrg-kr.gov.ua, vykonkom-tsmkr.gov.ua, www.ing-org.gov.ua.

Цілі прийняття проекту: установлення організаційних відносин та здійснення економічних обґрунтувань, пов’язаних з визначенням обсягів пайової участі в утриманні об’єктів благоустрою на договірних умовах власників тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності.

 Зауваження та пропозиції в письмовій формі приймаються з 07.02.2017 в місячний термін управліннями:

- розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.510, тел. (0564) 74-39-72, електронна адреса: [email protected] );

- благоустрою та житлової політики виконкому Киворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб. 550, тел. (056)  440-02-38, електронна адреса:  [email protected] )

А також на електронні почтові скриньки виконкому міської ради [email protected] і виконкомів районних у місті рад Металургійної, Тернівської, Покровської, Саксаганської, Довгинцівської, Металургійної, Центрально-Міської, Інгулецької: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], ing.zagal104@ukr.net.

Додатково  буде проведено громадські слухання по обговоренню проекту рішення виконкому міської ради «Про затвердження Порядку  визначення обсягів пайової участі власників тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності в утриманні об’єкта благоустрою в м. Кривому  Розі» та аналізу його регуляторного впливу.

Дата, місце та час його проведення:  21.02.2017 року о 16-00 годині, в каб.139 приміщення виконкому міської ради за адресою: пл. Молодіжна, 1.

 Тема громадських слухань:  обговорення проекту рішення міської ради «Про затвердження Порядку  визначення обсягів пайової участі власників тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності в утриманні об’єкта благоустрою в м. Кривому  Розі» та аналізу його регуляторного впливу.

Відповідальні особи за проведення обговорення та їх контактні телефони управління:

розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (начальник – Рижкова Ірина Олексіївна) адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.510, тел.74-39-72;

благоустрою та житлової політики виконкому Криворізької міської ради (заступник начальника Терещенко Ігор Валентинович) адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб. 550, тел. (056)  440-02-38.

Інформація про те, де можна ознайомитися з матеріалами громадських слухань: з 07.02.2017 на офіційній веб-сторінці виконкому міської ради в мережі Інтернет  http://kr.gov.ua (підрозділ «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна База >> «Обговорення проектів регуляторних актів») та Криворізькій міській комунальній газеті «Червоний гірник» від 07.02.2017.

Участь у громадських слуханнях можуть узяти дієздатні члени територіальної громади віком від 18 років, суб’єкти господарювання, об’єднання  (громадські, суб’єктів господарювання), наукові установи та консультативно-дорадчий орган у здійсненні державної регуляторної політики.

Інформацію щодо результатів громадських слухань вищезазначеного регуляторного акта буде оприлюднено у міській комунальній газеті «Червоний гірник», на офіційному веб-сайті Криворізької міської ради.


 

02 лютого 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради