Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Чи потрібно змінювати паспорт громадянина України, якщо назву вулиці змінено: пояснює Центр «Віза» («Центр Дії»)

Створено: 2023-12-20 11:15:07Оновлено: 2023-12-20 11:17:51

Упродовж останнього часу у багатьох містах, сіл та селищ  України триває процес перейменування. І  Кривий Ріг не виняток.

У криворіжців, які мешкають на вулицях з оновленими назвами,  виникає питання: «Чи потрібно змінювати паспорт громадянина України».

Відповідаємо: такої необхідності немає!

Зміна назви вулиці реєстрації місця проживання не є підставою як  для обміну паспорта, так і зміни «штампу прописки» у паспорті у вигляді книжечки.

Відомості про зареєстроване або задеклароване місце проживання (перебування) особи зберігаються в Єдиному державному демографічному реєстрі (ЄДДР). У разі прийняття рішення про перейменування вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів тощо), вносяться зміни до реєстру територіальної громади, із збереженням попередніх даних та подальшим внесенням цієї інформації до ЄДДР.

На теперішній час, підтвердженням місця реєстрації особи є Витяг з реєстру територіальної громади, який можна сформувати самостійно  за допомогою застосунку  «Дія» в розділі «Послуги» → «Довідки та витяги».

За бажанням, криворіжці можуть звернутися до  Центру «Віза» («Центр Дії») та отримати адміністративну послуги з видачі:

Витягу з реєстру Криворізької міської територіальної громади або

Довідки про перейменування вулиці (детальніше за посиланням https://viza.kr.gov.ua у розділі «Послуги виконкомів райрад» (код послуги 17-29).

Шановні замовники послуг з оформлення та видачі паспорта громадянина України, зверніть увагу!

У разі  подачі документів  для оформлення паспорта через Центр «Віза» («Центр Дії») за бажанням  заявника,  зареєстрованого у Кривому Розі,  адміністратори паспортних офісів одночасно з виготовленою  ID-карткою надають Витяг з реєстру Криворізької міської територіальної громади.

 

Ми працюємо для Вас!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» «Центр Дії»:
e-mail: 
[email protected],

 https://viza.kr.gov.ua/

20 грудня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради