Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ЩОДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ГРОМАДЯН ЗА НЕЯВКУ НА ВИКЛИК У ВІЙСЬКОВИЙ КОМІСАРІАТ. ПРО НЕСАНКЦІОНОВАНІ СТОЯНКИ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ ТА ДЕМОНТАЖ САМОВІЛЬНО ВСТАНОВЛЕНИХ РЕКЛАМНИХ ЗАСОБІВ.

Створено: 2021-12-20 13:58:52Оновлено: 2021-12-20 14:02:01

Яку відповідальність передбачено за неявку громадян на виклик у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (військовий комісаріат) без поважних причин?

 

Коментує начальник відділу  взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату  міської ради і виконкому

Ігор Милованов

 

За ігнорування повістки, неявку у територіальний центр    комплектування та соціальної підтримки та ухилення від військової служби передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Якщо призовник не з’явився до військового комісаріату без поважних причин, його очікує штраф від п’яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За повторне правопорушення - накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян        (ст. 210 Кодекс України про адміністративні правопорушення).

Кримінальним кодексом України встановлено і кримінальну відповідальність, а саме:

ст. 335 ухилення від призову на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу карається обмеженням волі на строк до трьох років;

ст. 336 ухилення від призову за мобілізацією карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років;

ст. 336-1 ухилення від проходження служби цивільного захисту в особливий період чи у разі проведення цільової мобілізації карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років;

ст. 337 ухилення військовозобов'язаного від військового обліку після попередження, зробленого відповідним військовим комісаріатом, карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців. Ухилення військовозобов'язаного від навчальних (чи перевірних) або спеціальних зборів карається штрафом до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

Також повідомляємо, що зіпсуття або недбале зберігання призовниками, військовозобов’язаними і резервістами військово-облікових документів (посвідчень про приписку до призовних дільниць, військових квитків, тимчасових посвідчень військовозобов’язаних), яке спричинило їх втрату - тягнуть за собою накладення штрафу від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, а також вчинення такого порушення в особливий період - тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

 

Де забороняється стоянка транспортних засобів на дорозі та у житловій зоні, а також куди звертатись у разі виявлення стоянки у несанкціонованих місцях?

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня  2001 р. «Про Правила дорожнього руху» зі змінами (поточна редакція від 04.03.2021):

15.1. Зупинка і стоянка транспортних засобів на дорозі повинні здійснюватись у спеціально відведених місцях чи на узбіччі.

15.10. Стоянка забороняється:

а) у місцях, де заборонена зупинка;

б) на тротуарах (крім місць, позначених відповідними дорожніми знаками, встановленими з табличками);

в) на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м;

г) ближче 50 м від залізничних переїздів;

ґ) поза населеними пунктами в зоні небезпечних поворотів і випуклих переломів поздовжнього профілю дороги з видимістю або оглядовістю менше 100 м хоча б в одному напрямку руху;

д) у місцях, де транспортний засіб, що стоїть, зробить неможливим рух інших транспортних засобів або створить перешкоду для руху пішоходів;

е) ближче 5 м від контейнерних майданчиків та/або контейнерів для збирання побутових відходів, місце розміщення або облаштування яких відповідає вимогам законодавства;

є) на газонах.

26.2. У житловій зоні забороняється:

б) стоянка транспортних засобів поза спеціально відведеними місцями і таке їх розташування, яке утруднює рух пішоходів і проїзд оперативних чи спеціальних транспортних засобів;

в) стоянка з працюючим двигуном

        Оскільки забезпечення безпеки дорожнього руху, організація контролю за додержанням законів, інших нормативних актів з питань безпеки дорожнього руху, а також удосконалення регулювання дорожнього руху з метою забезпечення його безпеки є одним із завдань Полку патрульної поліції Управління патрульної поліції Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, тому з метою своєчасного та ефективного реагування, в разі виявлення будь яких правопорушень пропонуємо невідкладно телефонувати до Полку патрульної поліції в місті Кривий Ріг Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України  на скорочений номер екстреного виклику поліції «102».

 

ЩОДО ДЕМОНТАЖУ САМОВІЛЬНО ВСТАНОВЛЕНИХ РЕКЛАМНИХ ЗАСОБІВ.

 

Реклама, розміщена без передбачених законодавством дозволів, підлягає демонтажу!

 

Коментує начальник відділу  з питань реклами виконкому Криворізької міської ради Ігор Ільченко.

 

 Згідно з п. 10.3.1 Порядку розміщення зовнішньої реклами в місті, затвердженого рішенням Криворізької міської ради №1995 від 28.11.2007, зі змінами, демонтажу підлягають зокрема самовільно встановлені рекламні засоби, тобто встановлені без відповідних дозволів на розміщення зовнішньої реклами. Демонтаж здійснюється відділом з питань реклами виконкому Криворізької міської ради з подальшим стягненням з власників рекламних конструкцій відповідних витрат.

 З травня 2021 в місті вже демонтовано більш ніж 3555 рекламних конструкцій, з них 3200 – таблички, що були самовільно розміщені на деревах, парканах та електроопорах міста, близько 300 – наземні та фасадні рекламні конструкції, 55 – конструкції типу «біл-борд».

 Також наголошуємо, що встановлення рекламних конструкцій без належно оформлених дозволів на розміщення зовнішньої реклами є порушенням Правил благоустрою в місті Кривому Розі.

 

Контакти відділу з питань реклами: вул. Героїв АТО, б.30, каб.116,     тел. (0564)920040.

20 грудня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради