Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Міський голова Юрій Вілкул передав Центру реабілітації учасників бойових дій і ветеранів спеціальний автомобіль

Створено: 2018-01-02 12:17:25Оновлено: 2018-01-02 12:19:13

Восьмимісний, спеціально обладнаний автомобіль «ГАЗЕЛЬ» буде перевозити учасників бойових дій, інвалідів війни, воїнів–інтернаціоналістів в міські медичні центри, на процедури в радонову лікарню, плавальний басейн ДЮСШ №10.

Ключі від машини міський голова Юрій Вілкул вручив головному лікареві п'ятої лікарні Ларисі Мудрій. Він підкреслив:«З придбанням автомобіля ви зможете надавати повний комплекс реабілітаційної допомоги нашим ветеранам, воїнам АТО. Центр має все необхідне - починаючи від найкращого, унікального для України, медичного обладнання, кваліфікованих лікарів, комфортних умов перебування, а з придбанням автомобіля вирішено питання з транспортуванням пацієнтів в інші лікувальні заклади».

За дорученням мера у бюджеті-2018 на центр виділено 16 млн. грн. В тому числі: на харчування - 65 грн. в день та на лікування - 55 грн. Для порівняння, держава виділяє у лікарнях на медикаменти 8 грн і 5 грн – на харчування.

За рік в Центрі курси реабілітації пройшло більше восьмисот чоловік. З них 570 – учасники АТО, 300 - афганці. Ветеран АТО Валерій Носар сказав: «Це найкращий центр по обслуговуванню, по увазі, по медичному обладнанню. Тут затишно, добре, умови – супер!».

На сьогодні аналогів Криворізькому центру реабілітації в Україні немає. З підопічними центру працюють кращі терапевти, травматологи, реабілітологи та психологи, які пройшли навчання у Польщі, Прибалтиці, Ізраїлі. Його унікальність – у багатофункціональності. За дорученням мера Юрія Вілкула було відкрито стоматологічний кабінет.

Довідково: У Кривому Розі прийнята нова розширена програма соціального захисту криворіжців на 2018 рік. На її реалізацію виділено 290 млн. грн. Гроші спрямують на підтримку афганців, чорнобильців, ветеранів, учасників АТО, виплату матеріальної допомоги дітям–інвалідам, лікування дітей. За пропозицією мера Юрія Вілкула програма соціального захисту окремих категорій мешканців була істотно доповнена в розділі по виплаті допомоги. Був застосований єдиний підхід до виплат допомоги різним категоріям громадян, які користуються пільгами.

Таким чином, встановлена:

 - виплата 5000 грн. одноразової допомоги ветеранам війни (учасники бойових дій та інваліди війни, афганці, воїни АТО, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, інваліди МВС, сім'ї і діти загиблих військовослужбовців, безвісти зниклих та військовополонених вояків АТО, а також сім'ям військовослужбовців, загиблих в Афганістані, працівників МВС;

- разова допомога учасникам ліквідації аварії на АЕС до 3 000 грн.;

- виплата щомісячної диференційованої допомоги від 200 до 300 грн. інвалідам ІІІ, ІІ груп – учасникам бойових дій в Афганістані, інвалідам –учасникам АТО, ліквідаторам аварії на ЧАЕС, сім'ям загиблих (померлих) чорнобильців, воїнів АТО, зниклих без вісті і військовополонених. У програмі на 2018 рік збережено всі пільги учасникам АТО і їх рідним: безкоштовне харчування в дитячих садах і школах для дітей солдатів, які проходять службу АТО, знижка на житлово-комунальні послуги, безкоштовне оздоровлення дітей в літній період у комунальному таборі «Слава», безкоштовний проїзд в комунальному транспорті – трамваї і тролейбуси.

 


 

02 січня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради