Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

К. Павлов: Всупереч непродуманій реформі Супрун місто комплексно працює над тим, щоб криворіжці отримували медичну допомогу гідного рівня, а лікарі мали комфортні умови для роботи

Створено: 2020-11-20 16:03:06Оновлено: 2020-11-20 16:05:59

У Кривому Розі під керівництвом мера Юрія Вілкула відкрито 50 нових амбулаторій практик сімейної медицини, придбано сучасне обладнання. Після передачі лікарень з обласного підпорядкування місту почалися ремонти і в них. Відремонтовано лікарні №10, 11, створено аніографічні відділення в 9-й та 2-й міськлікарнях, розпочато ремонти в інфекційці, до кінця року буде завершений ремонт естакади у міськлікарні №2. Тільки у 2020 році на розвиток медицини з міського бюджету закладено 278 млн грн.

Зараз міська лікарня №10 співпрацює із фахівцями Федеративної Республіки Німеччини. У партнерстві мерії та німецького фонду GIZ проведений капітальний ремонт закладу, відкрите травматологічне відділення. Завдяки співпраці з німецькими колегами, криворізькі лікарі мають можливість проходити стажування у клініці Німеччини. Під час проведення капремонту лікарні заклад отримав значну кількість вкрай необхідного медичного обладнання.

20 листопада заклад отримав чергову партію необхідної медичної апаратури. Це – апарати для наркозу, УЗІ-апарати (необхідні для гінекологів та хірургів),  функціональні електро-ліжка, інструменти, операційна білизна. На зустрічі із колективом  десятої лікарні був присутній доктор Штефан Кайль, Генеральний консул Федеративної Республіка Німеччина у Донецьку із тимчасовим офісом у Дніпрі. Він підкреслив: «Мені приємно знаходитися у клініці №10, про яку  я дуже багато чув. Привід дуже хороший – передача гуманітарного вантажу лікарні і, в першу чергу, хочу подякувати за це  доктору Кляйну та німецькій клініці, яку він представляє. Завдяки співпраці криворізьких та німецьких лікарів  створена  у вашому місті створена потужна база  для надання якісної медичної допомоги пацієнтам із проблемами опорно-рухового апарату. Також, хочу подякувати підприємству «АрселорМіттал Кривий Ріг» за допомогу у транспортуванні  вантажу  до Кривого Рогу».

У розмові з лікарями «десятки», член виконкому міськради Костянтин Павлов сказав:

«У нашому місті створена ефективна система надання первинної медичної допомоги. Міський голова Юрій Вілкул ставив завдання зробити заклади первинної ланки у «кроковій» доступності до людей і ми це зробили. Паралельно займаємося модернізацією наших вторинних закладів. Після того як область відмовилася від фінансування лікарень і передала їх на баланс міста, мером була прийнята програма реконструкції та підтримки лікарень. Стартував проєкт з капремонту інфекційної лікарні, у цьому році відкрито два нових сучасних ангіографічних відділень на базі 9 та 2 лікарень. Думаємо на майбутнє і маємо серйозні плани з розвитку міських лікарень».

Костянтин Павлов підкреслив, що буде капітально відремонтовано реанімаційне відділення восьмої лікарні, на базі «дев’ятки» відкритий кардіохірургічний центр. На базі десятої лікарні у партнерстві з німецькою клінікою «Міндун» буде розроблена та впроваджена програма з ендопротезування суглобів. «Місто послідовно та комплексно працює над тим, щоб криворіжці отримували медичну допомогу гідного рівня, а наші лікарі мали комфортні умови для роботи», - сказав Павлов.

Містом буде придбана сучасна цифрова рентген-установка. Також, для попередження і лікування серцево-судинних захворювань буде закуплений ще один ангіограф. Тим самим потреба міста в даному медичному обладнанні буде забезпечена на 100%. Варто відзначити, що після введення в роботу ангіографів смертність від інфаркту у Кривому Розі зменшилася на 35%.

 

 

 

20 листопада 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради