Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

На вимогу мера Юрія Вілкула на всі котельні державного підприємства «Криворізької теплоцентралі» подано газ та електроенергію

Створено: 2015-10-20 10:41:06Оновлено: 2015-10-20 10:45:59

Всі заходи, заплановані у рамках підготовки до опалювального сезону у місті були виконані до 1 вересня. Отримані документальні підтвердження про готовність житлового фонду, бюджетних установ та підприємств до осінньо-зимового періоду. Рішенням виконкому міської ради від 9 вересня опалювальний сезон у Кривому Розі розпочався 11 жовтня. Того ж дня відбулося позачергове засідання з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Керівники тепло-, газо- та водопостачальних підприємств отримали необхідні доручення щодо початку опалювального сезону. Проте на сьогодні з 98–ми котелень 8 - не включені через відсутність поставок газу та електропостачання. Відтак, опалення немає у 38 лікарнях, 55 школах, 59 дитячих садках. На 60 % включені житлові будинки.

«В основному, не включені котельні державного підприємства «Криворізька теплоцентраль» . Я хотів, щоб ми зробили все для того, щоб ми сьогодні включили котельні. Ми займаємося цим питанням з минулої п’ятниці. Підкреслю, що місто 100% зробило все для підготовки та початку опалювального сезону», - зазначив Юрій Вілкул.

«На даний момент по тепловим джерелам «Криворізької теплоцентралі» працюють два джерела, які були з напругою і не відключались по електроенергії у зв’язку з технологічними схемами. По першій тепловій станції 100 % включені 9 лікувальних закладів, 20 дитячих садків, 31 школа. На даний момент із 703 будинків тепло отримують 597. Інші у процесі включення .До ночі ми їх включимо. По шостій тепловій станції включено 2 медичних заклади, 8 дитячих садків, 8 шкіл, 190 будинків із 370. Останні будинки будуть з теплом до вечора, максимум на ранок. По іншим тепловим станціям – другій, третій, четвертій і п’ятій питання по газопостачанню маємо порозуміння з «Криворіжгазом», то з ДТЕК поки що не знайшли спільної мови щодо подачі напруги на ці об’єкти. Як тільки буде електроенергія протягом доби - півтори ми розгорнемось і будемо включати споживачів, які будуть приймати у нас теплоносій»,- повідомив генеральний директор ДП «Криворізька теплоцентраль» Олександр Рововой.

Міський голова наголосив: «Місто немає жодної копійки заборгованості по комунальним підприємствам за газ та електроенергію. Крім того, по «Криворізькій тепломережі» ми оплатили 8 млн. грн. передплати. А тому визначайтесь по «Теплоцентралі» . З нашого боку немає жодного питання, яке б ми не вирішили для того, щоб місто було з теплом. По всім законам необхідно запускати тепло. А тому, працюйте по закону». Мер звернувся до керівництва «Теплоцентралі» з тим, щоб підприємство визначилось щодо розміру передплати по комунальним підприємствам за тепло. На разі, мова йде про 4 млн. грн. «Подавайте документи і одразу вирішимо це питання. Однак, я підкреслю, що згідно закону, передплату ми маємо право зробити тоді, коли ви розпочнете подачу тепла»,- зауважив Юрій Вілкул.

19 жовтня на вимогу міського голови на котельні «Криворізької теплоцентралі» газ та електроенергію подано. Таким чином, усі котельні Кривого Рогу запрацювали. На разі, тривають роботи щодо подачі теплоносія споживачам.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net


 

19 жовтня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради