Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Паспорт громадянина України у формі картки – це просто!

Створено: 2020-08-20 15:28:56Оновлено: 2020-08-20 15:35:23

Центр «Віза» нагадує криворіжцям  основні переваги біометричної ID-картки – паспорта громадянина України  перед  паспортом старого зразка у вигляді книжечки:

 

 

 

  • Виготовлений у формі пластикової картки паспорт -  є більш зручним та зносостійким ніж паперовий аналог;
  • ID-картку не можливо підробити, у разі крадіжки чи втрати зловмисники не зможуть нею скористатися;
  • У чіп ID-картки можна внести кваліфікований електронний підпис (КЕП), за допомогою якого можна користуватися електронними послугами та сервісами;
  • ID-карткою можна скористатися для перетину кордону для подорожей до Грузії  та Туреччини;
  • Внесений у ID-картку  реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) має таку ж юридичну силу, як і довідка про присвоєння РНОКПП;
  • Електронний варіант ID-картки доступний у смартфоні у мобільному застосунку «Дія»;
  • Скористатися електронним варіантом ID-картки без наявності при собі пластикового аналогу можна під час подорожей у межах країни літаком чи поїздом, отримувати поштові послуги та проводити банківські операції, підтверджувати  свій вік при купівлі в магазині сигарет або алкоголю, отримувати  медичні, готельні послуги або пред’явити правоохоронним органам, скористатися бібліотекою, отримати послуги зв’язку, входити в адмінбудівлі та отримувати державні послуги у ЦНАПах, на порталі «Дія» або для одержання коштів при поверненні товару.

 

За розпорядженням міського голови  Юрія  Вілкула у всіх районах міста (в Інгулецькому – 2),  успішно працюють Паспортні офіси Центру «Віза», де можна отримати послугу з оформлення біометричної ID-картки.

Піклуючись про юних криворіжців у Центрі «Віза» запроваджено новий сервіс: щосереди  -  день  ID-картки. У цей день Паспортні офіси Центру «Віза»  здійснюють  прийом юних замовників послуг для оформлення  ID-картки при досягненні 14-річного віку вперше.

Звертаємо увагу, що у період карантину оформити паспорт громадянина України у вигляді ID-картки можливо незалежно від  місця реєстрації особи.

Прийом замовників послуг здійснюється за  попередньою електронною реєстрацією, яку можна здійснити

-          на вебпорталі Центру «Віза» за посиланням http://viza.kr.gov.ua

 

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

 

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: [email protected],

      http://viza.kr.gov.ua/

20 серпня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради