Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

НАС ЗАПИТУЮТЬ - МИ РОЗ`ЯСНЮЄМО: ЧИ ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ ВАРТІСТЬ ПОСЛУГ З ОФОРМЛЕННЯ БІОМЕТРИЧНИХ ПАСПОРТІВ У ЦЕНТРІ «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ») ТА ДМС

Створено: 2023-07-20 11:37:52Оновлено: 2023-07-20 11:40:50

Питання вартості біометричних документів цікавить громадян, які планують оформити/обміняти закордонний паспорт або ID-картку і обирають куди звернутися:  до паспортних офісів Центру «Віза» («Центр Дії») або підрозділів Державної міграційної служби України. Роз’яснюємо.

Вартість оформлення біометричних паспортів як у підрозділах Державної міграційної служби України, так і у Центрі «Віза» («Центр Дії») однакова.


При оформленні біометричних паспортних документів громадяни сплачують вартість адміністративної послуги та вартість бланку, в окремих випадках (у разі обміну замість втраченого чи пошкодженого паспорта громадянина України) додатково сплачується державне мито у розмірі 34 грн.

Для громадян, які досягли 14-річного віку та отримують паспорт громадянина України у формі ID-картки вперше, паспорт оформлюється безкоштовно.

Кожна територіальна громада може самостійно звільняти певні категорії громадян від оплати вартості деяких адміністративних послуг за рахунок місцевого бюджету. Так, Криворізькою міською радою 24.12.2019 року було прийнято рішення №4329  «Про звільнення окремих категорій мешканців міста від оплати вартості деяких адміністративних послуг, що зараховується до міського бюджету». А в цьому році міською радою доповнено перелік пільговиків ще такими категоріями мешканців Кривого Рогу:

  • військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, військових прокуратур, поліцейські, особи рядового, начальницького складу, військовослужбовці Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України,  Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної кримінально-виконавчої служби України, співробітники Служби судової охорони на підставі довідки про безпосередню участь особи в заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України;
  • діти віком до 18 років виключно з числа членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, захисників та захисниць України.

Переглянути повний перелік категорій мешканців м. Кривого Рогу, що мають право на пільги при оформленні біометричних паспортів можна за посиланням: https://cutt.ly/Gwpp89Ew.

Отримати послуги з оформлення біометричних паспортних документів у м. Кривому Розі можна в будь-якому паспортному офісі Центру «Віза» («Центр Дії») (https://viza.kr.gov.ua) або підрозділі Державної міграційної служби (https://dmsu.gov.ua) незалежно від зареєстрованого/задекларованого  місця проживання/ перебування.

Запрошуємо оформити біометричні паспорти у паспортних офісах Центру «Віза» («Центр Дії») та нагадуємо, що прийом замовників послуг здійснюється за попереднім записом за посиланням https://cutt.us/u476Q.

 

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС! 

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):

Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected],

                                                                                              http://viza.kr.gov.ua/


 

20 липня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради