Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Реєстрація місця проживання новонародженої дитини та пілотний проект виконавчого комітету Криворізької міської ради «Перші документи новонародженої дитини»

Створено: 2017-07-20 15:54:09Оновлено: 2017-07-20 16:46:09

Реєстраційні послуги – одні з найбільш затребуваних серед мешканців нашого міста.

Народження дитини – це завжди радість, але разом з тим, і клопоти, пов’язані з ходінням по кабінетам, отриманням різноманітних довідок та документів.

Одним з питань юридичного характеру є прописка новонародженої дитини. Для того щоб ця процедура пройшла швидко та легко, батькам варто заздалегідь знати відповіді на питання, що стосуються реєстрації місця проживання малюка. 

Звертаємо увагу батьків, що прописати дитину необхідно протягом трьох місяців з моменту реєстрації її народження.

Для реєстрації місця проживання новонародженої дитини знадобляться:

-   свідоцтво про народження дитини;

-   документи, що посвідчують особу батьків (їх паспорти);

-   квитанція про сплату адміністративного збору. З

Малюка можна прописати за адресою батька або матері. Для прописки дитини необхідна присутність двох батьків одночасно. Згода інших членів сім’ї або прописаних за адресою не вимагається.

Подати документи на прописку новонародженої дитини можна в районному офісі прописки, в закладі охорони здоров’я, де приймаються пологи,  у відділах державної реєстрації актів цивільного стану, управлінні праці та соціального захисту населення.

Враховуючи запитуваність реєстраційних послуг серед криворіжців, місцевою владою було вирішено максимально спростити та наблизити до запитувачів зазначені послуги. Для цього, за ініціативою міського голови Вілкула Ю.Г було вперше в Україні впроваджено надання такої пакетної послуги як «Перші документи новонародженої дитини», що не лише відзначає соціальну спрямованість діяльності місцевої влади, а й підкреслює її бажання ставати кращими для городян.

Пілотний проект надання послуги одним пакетом за «життєвою ситуацією «Народження дитини», не тільки полегшує процедуру прописки, а й дає можливість батькам проводити більше часу зі своїм малям, а не в чергах під кабінетами. 

Для цього батькам необхідно звернутись один раз до Центру адміністративних послуг «Віза» або до його територіальних підрозділів. Адміністратор Центру самостійно оформить всі наступні документи новонародженого.

Так, відділ реєстрації актів цивільного стану видає свідоцтво про народження дитини, а орган місцевого самоврядування здійснює реєстрацію місця проживання новонародженої дитини, призначає допомогу при народженні дитини, здійснює реєстрацію дитини за допомогою електронної черги, для прийняття до дошкільного навчального закладу, для багатодітних сімей: видає посвідчення  батьків та дитини з багатодітної сім’ї і призначає пільги з  оплати житлово-комунальних послуг.

Шановні батьки !

Щиро запрошуємо Вас скористатися можливістю отримати перші документи дитини одним пакетом. Заощаджуйте свій дорогоцінний час та використовуйте його на своїх бажаних любих малюків!!!

Довідково повідомляємо про можливість отримання  у Центрі адміністративних послуг «Віза» або до його територіальних підрозділах послуг «одним пакетом» за 5-ти життєвими ситуаціями: «Народження дитини», «Документація для багатодітної сім’ї», «Новий суб’єкт – новий об’єкт», «Втрата близької людини», «Розміщення зовнішньої реклами». Це значно скоротить Ваш  час та витрати на отримання послуг.

Ми працюємо для Вас!

 


 

20 липня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради