Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

В умовах скорочення фінансування з боку держави, міська влада взяла на себе проведення ремонтів і закупівлю обладнання шкіл

Створено: 2017-07-20 16:41:19Оновлено: 2017-07-20 16:45:36

Паспорти готовності до нового навчального року вже отримали понад 90 установ освіти Кривого Рогу.

До кінця року більш ніж в 150 школах міста будуть проведені поточні ремонти, в 16 з них - з енергозберігаючими заходами. У 21-ій школі триває капремонт. В ході робочої наради мер Юрій Вілкул поставив завдання завершити всі поточні ремонти в закладах освіти міста до кінця серпня.

В умовах скорочення фінансування з боку держави, місто взяло на себе проведення ремонтів, закупівлю обладнання для харчоблоків та комп'ютерних класів шкіл. Також з міського бюджету міста виділяються кошти для проведення промивки та продувки систем опалення, а також перевірки всіх приладів обліку в школах і дитсадках. На найближчій сесії буде розглянуто питання про виділення додаткових коштів на закупівлю інвентарю, меблів, переоснащення систем опалення, проекти по установці енергозберігаючих   електропанелей.

«Капітальні ремонти будівель і приміщень шкіл, позашкільних установ, дитсадків повинні виконуватися якісно і з дотриманням усіх нормативних вимог. Дуже важливо, щоб дітям було там безпечно, затишно, тепло і комфортно. Аби навчальний і виховний процеси проходили в належних умовах», - зазначив Юрій Вілкул.

До кінця 2017 за рахунок міського бюджету в 57 навчальних закладах міста будуть зроблені капітальні ремонти. Це і ремонт дахів, підвалів, заміна систем опалення, вікон, ремонт спортзалів та інші роботи. Для дитячої спортивної школи № 10 буде придбаний підйомник для людей з обмеженими фізичними можливостями. Крім того, в рамках муніципального конкурсу «Громадський бюджет 2017», на 19 об'єктах сфери освіти будуть проведені енергозберігаючі заходи: утеплення стін, встановлення металопластикових вікон, заміна дверей.

«Завдяки підтримки міста в нашій школі №86 була проведена масштабна робота по заміні всіх вікон на енергозберігаючі. Також, що не менш важливо для нас, було замінено асфальтне покриття перед ґанком школи. Хотілося б відзначити, що на червневій сесії міськради депутати підтримали виділення додаткових коштів на благоустрій шкіл, і в цьому році ми будемо ремонтувати спортивний і актовий зали», - директор школи №86 Лілія Католиченко.

Також народним депутатом Костянтином Павловим залучені кошти з держбюджету, які, за його пропозицією, будуть спрямовані на ремонти 4 навчальних закладів: школи № 62, 49 гімназії, 44 школи та навчально-виховного комплексу №38.

«Усі ремонтні роботи в школах міста проводяться за планом, без затримок і до нового навчального року будуть завершені», - сказала заступник начальника управління освіти і науки Тетяна Басова.

 


 

20 липня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради