Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Міська влада робить усе для покращення умов життя людей з обмеженими фізичними можливостями

Створено: 2011-07-20 06:55:48Оновлено:



19 липня у прес-центрі виконкому міськради відбулася презентація соціального проекту Криворізької міської ради і телеком-оператора «Київстар» «Почуй мене». На заході були присутні: заступник міського голови Костянтин Бєліков, представники компанії «Київстар», Криворізької міської організації УТОГ та представники екстрених служб «101», «102», «103», «104».


Органами місцевого самоврядування Кривого Рогу проводиться робота щодо забезпечення інвалідів по слуху мати можливість самостійно використовувати масові комунікації та зв’язок, зокрема і у екстрених ситуаціях. Це завдання допоможе вирішити соціальний проект «Почуй мене». Він надасть можливість людям з вадами слуху і мови за допомогою SМS- повідомлення безперешкодно у разі необхідності викликати екстрені служби Кривого Рогу: міліцію, швидку допомогу, пожежну і газову служби.

Наразі у рамках проекту вже створена база даних людей з вадами слуху і зору та обладнані місця операторів пожежної служби «101», міліції «102», швидкої допомоги «103», гозової служби «104». Диспетчери цих служб будуть отримувати на дисплеї комп’ютеру всю необхідну інформацію про абонента: його особисті дані, фізіологічні можливості, діагноз та місцезнаходження.

Крім того, мешканці Кривого Рогу, які мають обмежені можливості по слуху або мови та бажають приєднатися до цього проекту, можуть звернутися в Українське товариство глухих для внесення персональної інформації до єдиної бази даних, яка буде використовуватися екстреними службами міста для обробки SМS-викликів.

У свою чергу, голова Криворізької міської організації УТОГ Тетяна Пастушенко відзначила: «Організація УТОГ усіляко підтримує впровадження такого проекту у місті і від імені інвалідів міста висловлює слова подяки Криворізькому міському голова Юрію Вілкулу, телеком-оператору «Київстар» і службам порятунку за підтримку і допомогу».

(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради