Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

ЦЕНТР «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ»): ОСОБЛИВОСТІ ДЕКЛАРУВАННЯ МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ МАЛОЛІТНІХ ДІТЕЙ

Створено: 2024-06-20 14:38:37Оновлено: 2024-06-20 14:40:36

Декларування місця проживання дитини - це зручно, адже замовити послугу можна у зручний час та у зручному місці. Також це сучасно. Для подання декларації про місце проживання  дитини можна скористатись сервісом порталу «Дія» або додатком у смартфоні. Для цього необхідно:

авторизуватися на порталі або увійти у додаток «Дія»;

заповнити онлайн-форму декларації місця проживання дитини;

підписати електронним підписом;

сплатити адміністративний збір;

якщо необхідно отримати згоду від другого з батьків - під час заповнення заяви при зазначенні інформації про другого з батьків,  необхідно вказати адресу електронної пошти. Після формування заяви на вказану адресу надійде лист із посиланням на вашу заяву, в якому можна протягом доби надати згоду за допомогою електронного підпису

У разі якщо місце проживання батьків дитини зареєстровано/задекларовано за однією адресою, згода іншого з батьків не надається.

Задекларувати місце проживання дитини  можливо лише, якщо обидва батьки мають особисті кабінети в «Дії» та мають додане свідоцтво про народження дитини в документах.

Зверніть увагу, якщо місце проживання дитини не було задеклароване або зареєстроване раніше, то на запитання «Чи вперше Ви декларуєте місце проживання дитини?» необхідно обрати відповідь «Так», якщо дитина вже була зареєстрована – відповідь «Ні».

Зауважимо, що місце проживання малолітньої дитини можна задекларувати тільки за адресою реєстрації батьків або одного з них. Навіть найближчі родичі не можуть зареєструвати дитину у себе.

Також звертаємо увагу, що при декларуванні місця проживання дитини за адресою одного з батьків згода власника житла не вимагається.

 

 

Ми працюємо для Вас!

#Ваша довіра - наш досвід!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» «Центр «Дії»:

https://viza.kr.gov.ua/,

                                                                                                                [email protected]

 

20 червня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради