Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі у червні понад 8 000 дітей охоплені організованим дозвіллям на базі пришкільних майданчиків

Створено: 2024-06-20 15:56:32Оновлено: 2024-06-20 16:00:18

Майже 6000 дітей відпочило на 106 пришкільних майданчиках у першу зміну, а цього тижня стартувала 2 зміна ще для більш ніж 2000 хлопців та дівчат

Друга зміна триватиме з 17 червня по 28 червня на базі 57 дитячих майданчиків літнього дозвілля при закладах освіти.  А упродовж всього літа майже 10 тисяч школярів відвідають 203 літні пришкільні, спортивні, навчально-ігрові та інші майданчики. В.о. міського голови Юрій Вілкул провів робочу нараду з питання організації відпочинку та дитячого дозвілля та відвідав один із просторів відпочинку дітей у Покровському районі.

Діти відвідують пришкільні літні майданчики тільки з дозволу батьків, відповідно до заяви на ім’я директора закладу освіти. Також, не менш важливий аспект - для відвідувачів майданчиків створені безпечні умови для перебування.

«Організація безпечного та корисного літнього відпочинку для наших хлопців та дівчат є одним із ключових питань. Важливо, щоб кожна дитина могла не лише відпочити, але й знайти нових друзів, отримати нові гарні емоції, розвиток через ігри, конкурси та спілкування. Ми прагнемо забезпечити безпечне і цікаве середовище для дитячого дозвілля, де кожен зможе знайти щось нове для себе. Звичайно,  майданчики відкриті лише там, де створені відповідні умови для цього. З 3 червня по 25 серпня в 121 закладі освіти Кривого Рогу буде організовано 5 змін літнього відпочинку, кожна з них триватиме 2 тижні. Наші педагоги та організатори прагнуть зробити кожен день яскравим і цікавим для кожного школяра. Для дітей організовують насичену програму активностей: веселі конкурси, спортивні змагання, вікторини, екскурсії, зустрічі з цікавими людьми та багато іншого. Навіть у такий непростий для всіх нас час, ми робимо все, аби наші діти отримували позитивні емоції та корисне  дозвілля. Крім того, з 18 червня розпочалася вже друга зміна для хлопців і дівчат в комунальному заміському таборі, де протягом літа оздоровляться 1000 дітей, переважно з родин військових», - зазначив Юрій Вілкул.

У другу зміну, на базі 57 закладів освіти міста запрацювали 39 - ігрових, 4 - спортивно-розважальних, 1 – туристичний та 13 – освітніх просторів за напрямками  математика, мова, підготовка першокласників. До організації роботи з літнього дозвілля залучені й заклади позашкільної освіти та дитячо-юнацькі спортивні школи. Також у другій половині дня, за окремим графіком роботи, на території закладів освіти працюють 14 спортивних майданчиків, де діти залучаються до занять фізкультурою, різних спортивних змагань, масових спортивно-розважальних програм тощо.

Марина Юрчук, організатор пришкільного майданчика «Дивокрай» сказала: «У Покровському районі в ІІ зміну на базі 7 закладів загальної середньої освіти організовано роботу 7 таких майданчиків. Наш майданчик має пізнавально-розважальне спрямування. Працює - з 8:30 до 12:30.  Відповідно до заяв батьків та враховуючи бажання дітей, сформовано 8 різновікових груп для 162 дітей 1-8 класів. Відвідувати майданчики можуть учні всіх шкіл мікрорайону Зарічний».

Літній майданчик – чудова можливість для активного відпочинку та спілкування дітей, можливість провести час із користю. Тому, до роботи майданчика залучено креативних педагогів гімназії, працівників закладів позашкільної освіти, громадські організації, волонтерів. Щодня для дітей організовано цікаві та пізнавальні заходи за участю вихованців та керівників студій та гуртків ЦДЮТ «Дивосвіт». Центр туризму «Фортуна» пропонує туристичне літо; захоплюючі естафети, ігри на свіжому повітрі, патріотичні майстер-класи проводять для вихованців майданчика працівники Клубу юних моряків. ІТ-програми, запропоновані фахівцями комп’ютерної академії «Шаг» та викладачами цифрового освітнього центру ЮНІСЕФ, що працює на базі гімназії, дозволяють прокачати усім бажаючим свої soft skills навички. На період відпочинку школярів будуть зустрічати дитячі бібліотеки №19 та бібліотека-філіал №12. А отримати незабутні емоції допомагають талановиті актори театру «Академія руху».

Також протягом зміни, для вихованців сплановано проведення безпекових занять на тренажерах у Криворізькій академії патрульної поліції, на них чекають зустрічі з рятувальниками третього пожежно - рятувального загону ДСНС, а квести, організовані ГО «Дівчата. Діти» навчать дітей дбати про ментальне здоров’я та сприятимуть їх  психологічному розвантаженню в умовах воєнного стану.

20 червня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради