Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Технічно місто буде своєчасно готове до початку опалювального сезону, - заступник мера з питань ЖКГ

Створено: 2018-06-20 15:35:23Оновлено: 2018-06-20 15:36:12

Кривий Ріг перший в Україні розпочав підготовку до нового опалювального сезону. Для цього ще в січні за дорученням мера Юрія Вілкула було створено міський штаб з підготовки до осінньо-зимового періоду 2018-2019 рр.

На сьогодні йде активна фаза підготовки  підключення міста до тепла. Щотижня проводиться штаб «по зимі» за участю всіх підприємств, що надають житлово-комунальні послуги населенню, бюджетним установам та підприємствам.

«Вже зараз у нас є розуміння того, що технічно місто буде своєчасно готове до початку опалювального сезону. На жаль, виникає багато ризиків щодо своєчасного початку опалювального сезону пов'язаних виключно з розрахунками за енергоресурси. В першу чергу, підприємств і населення - за спожиті в минулому періоді газ, воду, електрику», - сказав на штабі «по зимі» заступник мера Олександр Катриченко

«Минулий опалювальний сезон місто розпочало своєчасно. Це стосується, в першу чергу, комунального підприємства «Криворіжтепломережа». Але ми всі чудово пам'ятаємо ситуацію з державним підприємством «Криворізька теплоцентраль», яке і на сьогодні залишається в держвласності, незважаючи на початок процесу приватизації. Підприємство важко входило в осінньо-зимовий період, із затримкою в три тижні. Без тепла залишалися мешканці Інгулецького, Покровського, Саксаганського та частково Довгинцівського районів », - зазначив Катриченко.

Тільки за останні п'ять років, коли «Теплоцентраль» самостійно виробляє і продає тепло бюджетній сфері,  населенню, веде самостійну господарську діяльність без комунального підприємства «Криворіжтепломережа», заборгованість за енергоносії зросла ще на 2 млрд. грн. За п'ять років на держпідприємстві змінилося шість керівників.

«Ми підходимо до нового опалювального сезону і вже зараз бачимо реальні ризики, які знову виникнуть у державного підприємства цієї зими. Де-юре підприємством керує Фонд держмайна, місто не має ніяких важелів впливу на державну «Теплоцентраль». Представників міста туди навіть не допускають! Левова частка заборгованості - це борги населення, суб'єктів підприємницької діяльності, також є заборгованість держбюджету по субсидіях і пільгах - 188 млн. грн. », - підкреслив Катриченко.

Своєчасний початок опалювального сезону буде залежати тільки від того, як боржники будуть гасити заборгованість за надані послуги по теплу і енергоносіям.

Важливо підкреслити: бюджетні заклади - школи, лікарні, дитячі садки, які фінансуються з міського бюджету, не мають жодної копійки заборгованості ні перед КП «Криворіжтепломережа», ні перед держпідприємством «Криворізька теплоцентраль».

 


 

20 червня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради