Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

О.Вілкул: Понад 150 учасників турніру з міні-футболу та дартсу! У Кривому Розі пройшов ІІ етап міських ігор Veterans Family Games Кривий Ріг-2024.

Створено: 2024-05-20 11:48:08Оновлено: 2024-05-20 11:50:10

У рамках реалізації нової ветеранської політики – політики Героїв за підтримки Ради оборони Кривого Рогу у місті тривають міські спортивні змагання з адаптивних видів спорту - «VETERANS FAMILY GAMES - 2024» для ветеранів, військових та членів їхніх родин, в тому числі й дітей.

В рамках змагань напередодні другої річниці виходу українських захисників з Маріуполя, у співпраці з проєктом «Серце Азовсталі» у Кривому Розі пройшов турнір з міні-футболу, в якому змагалися понад 150 ветеранів, військових та членів їх родин. Всього - 14 команд, серед яких 2 – дитячі, 2 - жіночі та 10 чоловічих. Також, в цей день визначили найбільш влучних серед 79 учасників у змаганнях з дартсу.

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул сказав: «Сьогодні в нас змагання з міні-футболу та дартсу. Ми проводимо їх у співпраці з проєктом «Серце Азовсталі». До нас приїхав один із найвидатніших українських спортсменів  - Денис Силантьєв, ми з ним дуже добре знайомі. Дякуємо Денису – він, як спортсмен, добре знає, що спорт - це важлива складова життя. А, ветеранський спорт -  це, перш за все, психологічна, фізична  та емоційна реабілітація. Одна з найкращих. Це є світовим досвідом.

Всі, хто сюди прийшов, вже переможці. Кожен з вас переможець - і ті, хто зараз воює, і ветерани, і члени родин, і діти. Але в цих іграх, безумовно, хай переможе найсильніший. Всім дякую, Слава Україні! Ми всі згуртовані! Йдемо разом до Перемоги», - підкреслив Вілкул.

Кожен член команди-переможця з міні-футболу та переможці змагань з дартсу отримали грошове заохочення від міста у розмірі по 5 тис. грн. та цінні спортивні подарунки від ГО «Серце Азовсталі», а призери, які зайняли друге та третє місце - медалі та спортивні подарунки.

Денис Силантьєв, легендарний український плавець, срібний призер Олімпійських ігор, Чемпіон світу та Європи завітав до Кривого Рогу, щоб підтримати учасників турніру. Вітаючи спортсменів зі стартом змагань, Силантьєв сказав: «Я перший раз у Кривому Розі, сьогодні за запрошенням Голови Ради оборони та міської адміністрації я завітав на ці  сімейні змагання. Дуже важливо, щоб люди в такий складний час мали можливість займатися спортом, оздоровлюватися, бути сильними. Я вражений рівнем організації заходу й тим, яка увага приділяється в Кривому Розі підтримці спорту, в тому числі ветеранському».

Veterans family games не є відбірковими змаганнями на  Invictus Games, але наша криворізька команда ветеранів показала дуже потужний результат у Львові, у Дюссельдорфі й у  Конча-Заспі, члени команди їздили в США на міжнародні змагання. «Команда все одно формується з учасників  VETERANS FAMILY GAMES, тому у кожного є шанс потрапити до участі  в змаганнях  більш високого рівня, в тому числі за кордоном. До речі, в цьому році 17 учасників команди  й 3 тренери отримали міські стипендії від 6 до 100 тис. грн залежно від того, хто які місця зайняв та на  змаганнях якого рівня – національних та міжнародних», - зазначив Вілкул. – «Місто підтримує і команду  Інвіктусів і Veterans family games. Я вважаю, що це дуже важливо».

Полковник Національної гвардії України, депутат Криворізької міської ради Олександр Пискун розповів: «Мені дуже приємно бачити як росте наша спортивна ветеранська родина.  Наше місто поважає й пишається нашими героями й тому в ньому велика увага приділяється нашим військовим та членам їх родин. Ці змагання допомагають адаптуватися ветеранам, згуртовують їх та їх родини. Дякую за підтримку Голові Ради обороні міста та місцевій владі!»

«Попереду на криворізьких ветеранів та членів їх родин чекають змагання з більярду, паверліфтингу, веслування на тренажерах, стрільби з лука, настільного тенісу, стрітболу, волейболу сидячи, футзалу та інш», - сказав заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін.

У змаганнях з міні-футболу - 7 команд-призерів, у тому числі 2 - дитячі. У змаганнях з дартсу призові місця зайняли 11 учасників.

Довідково: Минулого року в Veterans family games взяли участь понад 600  спортсменів у  7 видах спорту. Цей турнір став дуже популярним серед криворізьких ветеранів та членів їх сімей. В 2024 році змагання з 18 видів спорту проходять кожні два тижні. Для того, щоб взяти участь в Іграх, можна зареєструватися в гугл-формі за посиланням. В гугл-формі зазначені дати проведення турнірів з конкретних видів спорту. Також, реєстрацію можна пройти безпосередньо в день змагань на місці проведення турніру. Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: 098 605 20 25.

20 травня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради