Про протиепідемічні заходи в закладах громадського харчування на період карантину, у т.ч. на відкритих (літніх) майданчиках просто неба
Створено: 2020-05-20 12:33:25Оновлено: 2020-05-20 12:35:40
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 04.05.2020 №343 скасовано частину обмежувальних заходів для закладів ресторанного господарства, які функціонують в умовах карантину. Як же наразі працюють ресторатори, з якими перешкодами стикаються підприємці при організації роботи відкритих (літніх) майданчиків обговорено 19.05.2020 під час відеоконференції на інтерактивній платформі ZOOM в режимі он-лайн етеру.
Близько 60 суб’єктів господарювання отримали фахові відповіді від керівництва управлінням розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради та спеціалістів Криворізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.
Найперше, що з’ясовували для себе підприємці – це можливість законного розміщення відкритих майданчиків біля закладів ресторанного господарства, не допускаючи порушень земельного законодавства, благоустрою територій і не порушуючи умови життєдіяльності мешканців міста.
Активно обговорювали питання практичної реалізації Тимчасових рекомендацій головного санітарного лікаря України щодо організації протиепідемічних заходів при роботі на період карантину, у т.ч. на відкритих (літніх) майданчиках просто неба для обслуговування клієнтів. Також субєктам роз’яснено порядок державної реєстрації потужностей операторів ринку, які здійснюють обіг харчових продуктів.
З питань організації підприємництва під час проведення карантинних заходів можна звертатися у робочі дні за телефонами: (0564) 92-13-76, 068-946- 67-39, а в режимі он-лайн можна поспілкуватися на сторінці управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради у «Facebook».
20 травня 2020