Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Відзначення Дня Європи

Створено: 2016-05-20 16:29:20Оновлено: 2016-05-23 13:34:57

Шановні мешканці міста!

21 травня у парку імені Артема відбудеться масштабне святкове дійство - відзначення Дня Європи, що триватиме з 15 00 до пізнього вечора. На відвідувачів чекає насичена, цікава програма, родзинкою якої стане презентація європейських країн – облаштовані локації, в яких кожен район міста у неординарній формі буде представляти національну культуру однієї із країн Європейського Союзу. Відвідувачам вдасться здійснити віртуальну подорож до Великобританії, Німеччини, Польщі, Франції, Італії, Іспанії та Нідерландів.

Відзначення Дня Європи - це не лише яскраве свято, а й нагода долучитися до європейських цінностей, головні серед яких - толерантне ставлення до людей з особливими потребами. Цього року саме ці мешканці нашого міста продемонструють наскільки вони є активними, креативними та талановитими, а на гостей заходу чекатимуть театральні постановки та майстер-класи за їх участю. Аби привернути увагу до необхідності ощадливого ставлення до енергоресурсів представники проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) проведуть інформаційну компанію. ЇЇ цікавинкою стане презентація велогенератора. Кожен із відвідувачів матиме можливість спробувати свої сили в даному диво-пристрої.

Катерина Каймашнікова, голова представництва ГО «3С» у Кривому Розі познайомить відвідувачів заходу з програмою Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку «Active citizens». Представник ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Світлана Грачова проведе тренінг «Крос культурна компетенція» щодо того як сприймати та адаптуватися до культур інших країн. Молодіжний актив Кривого Рогу доведе, що здоровий спосіб життя - це круто. Так, кращі атлети міста на чолі з лідером руху Street Workout у Кривому Розі Андрієм Калінкіним продемонструють свою майстерність та витривалість. Крім того, в рамках святкування відбудеться «Спортивний ярмарок», на який запрошені представники спортивних клубів, секцій та шкіл бойових мистецтв. Ви зможете подивитись на показові виступи майстрів зазначених видів спорту та при бажанні отримати вичерпну інформацію про вид спортивного напряму, що вас зацікавив. Прихильники хіп-хоп культури продемонструють цей видовищний, незвичайний і, безсумнівно, позитивний танець, який створює чудовий настрій усім, хто його танцює і спостерігає за ним! Живі статуї – одна з головних принад великих європейських міст, вони стають своєрідним обличчям міста. Ось і наші криворізькі таланти Театру живих магічних скульптур Палацу культури ПАТ «Південний ГЗК» порадують та зачарують гостей свята!

У рамках святкування Дня Європи пройде «фотосушка». Свою фотографію можна підписати, залишити на звороті координати для зв'язку або незвичайне послання її майбутньому володарю. На діток чекатиме цікава і активна розважальна програма, міні-курси іноземних мов, шоу мильних бульбашок. Громадська активістка Наталя Любченко проведе захоплюючий квест «Мандри Європою», кожен учасник якого отримає «закордонний паспорт» та відвідає європейські країни. А підвечір парк сповниться драйвовою музикою відомих криворізьких гуртів «ПікUP» та «Void Voiz», концерт яких розпочнеться о 19.30. Тож не втрачайте шанс цікаво та змістовно провести час! Приходьте 21 травня у парк ім. Артема на святкування Дня Європи.

20 травня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради