Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг дружньо відсвяткував День Європи

Створено: 2015-05-20 09:54:29Оновлено: 2015-05-21 11:42:57

16 травня у парку на 44-му кварталі відбулося захопливе дійство присвячене Дню Європи, що традиційно відзначається в Україні у третю суботу травня. Святкування відбулося за ініціативи виконкому Криворізької міської ради, КП "Інститут розвитку міста Кривого Рогу", виконкому Жовтневої районної у місті ради та міської громадськості. Головним партнером заходу виступила благодійна організація "Міжнародний благодійний фонд Сергія Смєлого", інформаційну підтримку надало Представництво ЄС в Україні.

Суботній ранок розпочався з велопробігу вулицями міста під прапорами Європейського Союзу, України та Кривого Рогу під музичний супровід із закликом долучатися до святкування.

Далі на глядачів чекала захоплива велогонка критеріум, яка у нашому місті відбулася вперше за останні майже 30 років.

Привітав гостей свята та нагородив переможців критеріуму заступник міського голови Полтавець Андрій Анатолійович під час урочистого відкриття заходу.

Впродовж усього святкування на учасників чекала цікава та різноманітна програма. 

Увазі відвідувачів були представлені інформаційні матеріали з питань енергозбереження та використання відновлюваної енергетики. Діти та дорослі упродовж свята змогли покрутити педалі велогенератора.

Бажаючі дізнатися більше інформації про Евросоюз та євроінтеграцію  прийняли участь в панельній дискусії-дебатах на теми: "Толерантність як шлях до Європи", "Чим Кривий Ріг може надихнути Європу?", "Чим Кривий Ріг може збагатити Європу?". Дискусії передував "тімбілдинг", який дозволив у ігровій формі згуртувати  команду, що долучила до обговорення.

Захоплення усіх присутніх викликали показові виступи майстрів воркауту, кіокушинкай карате,  кікбоксингу. Протягом святкового дійства буде проведено виставку "Україна для Європи", майстер-клас Петриківського розпису, презентовано екскурсійні маршрути "Індустріальна міць Кривого Рогу".

Найменші відвідувачі взяли участь у ігрових програмах із застосуванням іноземних мов, конкурсі дитячих малюнків на асфальті "Кривий Ріг – це Європа" та навчилися надавати першу медичну допомогу. Бажаючі мали змогу скористатися безкоштовним прокатом велосипедів та роликів.

Гостями заходу стали іноземні студенти Криворізького національного університету, які залюбки поспілкувалися з усіма охочими на "лавках живого спілкування".

Завершилося свято презентацією постановки в стилі фаєр-шоу під назвою "Black Swan" (чорний лебідь) та запальним флешмобом "Україна - це Європа" із запуском повітряних кульок жовтого та синього кольорів.

 

 

20 травня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради