Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: Навіть в умовах воєнного стану всі заклади Кривого Рогу, які надають соціальні послуги - працюють. Соціальні виплати забезпечені в повному обсязі

Створено: 2022-04-20 09:27:07Оновлено: 2022-04-20 09:29:58

Продовжують прийом відвідувачів «Прозорі офіси», в кожному з яких щодня приймають понад 200 криворіжців та внутрішньо-переміщених осіб

Кривий Ріг був першим містом на Дніпропетровщині, у якому почали створювати Прозорі офіси соціальних послуг. Перший такий офіс запрацював в Інгулецькому районі на житломасиві Південний.

На сьогодні їх у місті 2. І навіть в умовах воєнного стану всі вони відкриті та продовжують прийом відвідувачів. У «Прозорому офісі» мешканці отримують практично всі види соціальних послуг: від оформлення субсидій, матеріальної допомоги, довідок з Пенсійного фонду та Центру зайнятості. Всього - майже 100 видів соцпослуг.

19 квітня в.о. міського голови Юрій Вілкул провів на базі Прозорого офісу в Інгулецькому районі виїзну робочу нараду з питання діяльності закладів, які надають соціальні послуги криворіжцям та переселенцям в умовах воєнного часу.

«У нашому місті не закрито та не скорочено жодного закпаду соціальної сфери. Працюють терцентри, Будинки милосердя, Управління соцзахисту. Допомога надається всім, хто її потребує. На сьогодні це кожний четвертий мешканець нашого міста.

Та найголовніше – ми не скоротили жодної муніципальної виплати, передбаченої міською комплексною Програмою соціального захисту мешканців. Нею охоплено близько 150 тисяч криворіжців. Допомогу від міста отримують учасники бойових дій, чорнобильці, багатодітні родини, діти з інвалідністю та особи з інвалідністю з дитинства, інші пільгові категорії криворіжців. З початку року з міського бюджету ми виділили 32,5 млн грн на виплату різних видів допомог. У квітні таку підтримку отримають ще майже 4 тисячі жителів», - сказав Юрій Вілкул.

В умовах воєнного часу Прозорий офіс на житломасиві Південний продовжує виконувати свої функції та надавати послуги інгульчанам та прибуваючому населенню з територій, де ведуться бойові дії. «На обліку районного управління праці та соцзахисту перебуває 8 986 громадян пільгової категорії. З початку війни до Інгулецького району прибуло 1376 чоловік, 1246 - отримали довідки ВПО. Від них ми прийняли відповідні документи на призначення державної соціальної допомоги. На сьогодні допомогу на проживання оформлено 533 родинам. А загалом, ми спостерігаємо наступну тенденцію: люди звертаються до нас, але багато переселенців проїздом через Кривий Ріг, оскільки місто прифронтове», -зазначила керівник Прозорого офісу.

20 квітня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради