Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ВИКОНАННЯ ПОСТАНОВИ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ №333 ЩОДО КОМПЕНСАЦІЇ ВИТРАТ ЗА ТИМЧАСОВЕ РОЗМІЩЕННЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Створено: 2022-04-20 08:24:59Оновлено: 2022-04-20 08:25:49

На виконання Постанови Кабінету міністрів України № 333 в Кривому Розі розроблено Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які приїхали до міста в період воєнного стану.

Повідомляємо, що власник житлового приміщення, який тимчасово безоплатно розмістив у своєму приватному житлі внутрішньо переміщених осіб, має відповідно до Порядку не пізніше наступного дня з часу розміщення вимушених переселенців подати заяву до виконкому криворізької міської ради, а саме в приміщенні Центру адміністративних послуг «Віза» за адресою пл. Молодіжна, 1.

Попередньо бланк заяви можна отримати у виконкомі районної у місті ради за місцем розташування жилого приміщення або роздрукувати з сайту «Контакт-центру» з розділу «Прихисток» https://spilkuisia.kr.gov.ua/news/item/6272

Звертаємо увагу, що компенсація буде розраховуватися з дня, що передує  дню подачі першої заяви, до останнього дня кожного місяця. Отже, процедуру оформлення компенсації необхідно повторювати щомісяця.

Власник житла має бути готовим до того, що відповідальні особи виконкому районної у місті ради відвідають житло з метою перевірки даних, зазначених у заяві. Первинна заява власника житла є підставою для внесення житла до Реєстру приватних житлових приміщень, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб у місті Кривому Розі.

Для того, щоб отримати компенсацію, власник житлового приміщення повинен з 1 до 5 числа кожного місяця звернутися з повторною заявою до виконкому міськради до приміщення Центру «Віза» за адресою пл. Молодіжна,1 та надати відповідний пакет документів.

За результатами перевірки даних та з урахуванням відомостей, зазначених в заяві визначається обсяг компенсації витрат власника із розрахунку, який встановлений Кабміном -  14,77 гривні за кожен людино-день.

До 10-го числа кожного місяця виконком міськради формує єдину заявку по місту, яку направляє до Дніпропетровської обласної військової адміністрації. У подальшому загальна заявка по області, сформована Дніпропетровською ОВА, буде передаватися до Мінрегіону.

Компенсація буде зараховуватися державою безпосередньо на банківський рахунок власника житлового приміщення за умови відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги.

20 квітня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради