Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: Незважаючи на воєнний стан, ні одна криворізька родина та ні одна дитина, які потребують допомоги у зв`язку з хворобами або іншими обставинами, не залишається без підтримки міста

Створено: 2022-04-20 14:19:10Оновлено: 2022-04-20 14:27:05

Триває виконання міської соціальної програми підтримки криворіжців. На квітневому засіданні виконкому Криворізької міськради також були підтримані всі рішення соціального напрямку.

«Ми не зупиняємо виплату призначених соціальних допомог. Незважаючи на воєнний стан в країні, ні одна криворізька родина та ні одна дитина, які потребують допомоги у зв'язку з хворобами або іншими обставинами не залишається без підтримки та уваги. У Кривому Розі мешкає 2600 тис дітей з інвалідністю та онкохворих. Кожній сім’ї, в якій виховуються такі діти, за міською програмою виплачується одноразова допомога в розмірі 10 тис грн», - підкреслив Юрій Вілкул, в. о. міського голови Кривого Рогу - заступник голови Ради оборони міста.

У квітні допомогу з міського бюджету отримають: 226 дітей з інвалідністю та онкохворих дітей, з початку року таку допомогу вже отримали 574 дитини. 39 дітей, хворих на цукровий діабет отримають допомогу у квітні, вже з початку року отримали 94 дитини; 8 дітей з інвалідністю, які потребують забезпечення засобами гігієни, з початку року вже отримали 289 дітей.

У місті продовжується виплата матеріальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства. «У квітні її отримають ще 306 чоловік, а з початку року таку допомогу отримали 635 криворіжців. Також, 20 осіб з інвалідністю з дитинства у віці від 18 до 23 років, які здобувають освіту в закладах загальної, середньої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти отримають допомогу від міста у збільшеному розмірі 10 тис грн. У цьому році вже 42 студента мають таку підтримку від міста», - доповіла Інеса Благун, директор департаменту соціальної політики.

Крім того, у Кривому Розі продовжується виплата матеріальної допомоги мешканцям міста у зв’язку із скрутним матеріальним становищем та значними витратами на лікування. У квітні допомогу з міського бюджету отримають ще майже 400 криворіжців. на суму 1,5 млн грн., переважна кількість яких, а саме  198 чоловік. - на лікування. З початку року допомогу отримали понад 1 тисячу криворіжців на суму 4,5 млн. грн..

«Також, місто допомагає непрацюючим мешканцям, які здійснюють догляд за особою з інвалідністю І групи або особою старше 80 років. Планується у поточному місяці надати допомогу 68 таким мешканцям»,- додала І. Благун.

20 квітня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради