Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Громадські слухання з питання встановлення ставки туристичного збору в м.Кривому Розі

Створено: 2016-04-20 16:41:12Оновлено: 2016-04-20 16:42:58

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської  діяльності»,  на виконання   рішення міської ради від 24.11.2015 №35 «Про затвердження плану діяльності міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2016 рік» 19.04.2016 у виконкомі міської ради (пл. Радянська,1, каб.444) проведено громадські слухання  з  питань обговорення проекту регуляторного акта – рішення міської ради «Про встановлення ставки туристичного збору в м.Кривому Розі» та аналізу його регуляторного впливу.

            У цьому заході приймали участь суб’єкти господарювання, які здійснюють господарську діяльність у сфері готельного бізнесу, члени територіальної громади міста, депутати районних у місті рад, фахівці Криворізьких об’єднаних державних податкових інспекцій Головного  управління ДФС  у Дніпропетровській області, члени тимчасової робочої  групи з питань встановлення  ставки туристичного збору  в  м.Кривому Розі,  міської координаційної ради з питань розвитку  підприємництва, міської галузевої ради питань діяльності у сфері культури, спорту, організації подорожувань, відпочинку та розваг, представники виконкомів районних у місті рад, засобів масової інформації.

 Метою проекту регуляторного акту - рішення міської ради Про встановлення ставки туристичного збору в м.Кривому Розі»  є установлення ставки туристичного збору на території міста Кривого Рогу відповідно до вимог Податкового кодексу України.

 На слуханнях обговорені питання адміністрування туристичного збору.  В запропонованому проекті  ставка туристичного збору визначена на рівні 1% від вартості проживання (ночівлі), що, на думку учасників громадських слухань, є найбільш прийнятною і економічно обґрунтованою пропозицією. У ході обговорень отримані пропозиції  щодо стилістичного змісту п.1.3 рішення відповідно до трактування Податкового кодексу України (відповідно до пункт 2.2  статті  268 розділу XII змінити «звільняються від сплати збору:»  на «платниками збору не можуть бути особи, які:», далі за текстом рішення).

         Наголошуємо, що термін громадського обговорення рішення міської  ради  «Про встановлення ставки туристичного збору в м.Кривому Розі» та аналізу його регуляторного впливу триватиме до 05.05.2016 включно.        

         Пропозиції та зауваження до проекту рішення приймаються   розробниками управлінням розвитку підприємництва, фінансовим управлінням виконкому міської ради в письмовому вигляді на поштові  адреси: пл. Радянська, 1, м. Кривий Ріг, 50101, каб. каб. 510, 219, контактні  телефони (0564)74-39-72, 92-13-76, 74-57-54, 92-13-19;  в електронному вигляді на електронні адреси виконкому міської   www.kryvyіrih.dp.ua  чи відповідальних за розробнику проектів [email protected] [email protected], на електронні адреси виконкомів районних у місті рад (Дзержинської, Довгинцівської, Жовтневої, Саксаганської, Інгулецької,  Тернівської, Центрально-Міської): www.dzr.dp.ua, www.dlgr.ho.ua, www.zhrrkrog.dp.ua,  http://ing-org.dp.ua,  http://srvk.org.ua,   www. trnvk.dp.ua,  http://vykonkom-tsmkr.gov.ua).

20 квітня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради