Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Обмін досвідом щодо реабілітації дітей-інвалідів

Створено: 2012-04-20 07:31:26Оновлено:

За сприяння управлінь праці та соціального захисту населення, охорони здоров’я виконкому міської ради 11.04.2012 року на базі КУ «Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів у м. Кривому Розі» був проведений семінар міських логопедів та спеціалістів Центра реабілітації на тему: «Психосоматичні та психоорганічні захворювання у дітей та принципи їх реабілітації».

Мета семінару: ранній вияв дітей з психосоматичними та психоорганічною патологіями, роль логопедів у даному процесі ознайомлення з принципами реабілітації дітей з даною патологією в центрі.

В ході семінару був проведений диспут з даної тематики. Спеціалісти центру відповіли на питання за методикою реабілітації дітей з мовної патології та проблемами розумового розвитку.

Лікар – невролог дитячий Шавкунов Володимир Степанович детально зупинився на актуальних проблемах даної патології:
  • її розповсюдженості;
  • причинах виникнення;
  • клінічних проявах;
  • методах комплексного лікування дітей.
Шавкунов В.С. висвітив питання неврозів та неврозоподібних станів, депресій, раннє виявлення коморбідних захворювань у дітей, проблеми гіперактивних дітей з дефіцитом уваги та раннього дитячого аутизму.

Досвідом праці з дітьми які страждають аутизмом та з мовною патологією поділились логопед центру Шелестова А.П., та з дітьми, котрі страждають сполученням рухової, розумової, мовної патології, вчитель - реабілітолог (соціальної реабілітації) Руденко О.В.

Міським логопедом Довженко Ж.В. визначна роль логопедів та педагогів в ранньому виявленні проблемних дітей та своєчасному направлення їх до спеціалістів для уточнення діагнозу.

Довженко Жанна Василівна підвела підсумок семінару та подякувала всіх за участь в семінарі, а також виявила побажання подальшої співпраці.

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради