Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Прес-конференція із начальником управління розвитку підприємництва Іриною Рижковою

Створено: 2010-04-20 13:28:40Оновлено:

20 березня 2010 року у прес-центрі виконкому Криворізької міської ради відбулася прес-конференція із начальником управління розвитку підприємництва Іриною Рижковою.

Як відзначила на прес-конференції І.Рижкова, на виконання вимог закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» у поточному році виконкомом міської ради здійснюються такі заходи:

Заплановано розробку 19 проектів регуляторних актів, у тому числі 10 рішень міської ради та 9 її виконкому (щодо порядків розміщення об’єктів містобудування та надання вихідних даних для їх проектування, зовнішньої реклами, надання ритуальних послуг на території міста тощо.

Функціонують офіційні веб-сайти у мережі Інтернет виконкому міської ради та 6 виконкомів: Дзержинської, Жовтневої, Інгулецької, Саксагансь-кої, Тернівської, Центрально-Міської районних у місті рад; сайт Довгинцівської районної у місті ради на теперішній час знаходиться в режимі тестування.

Сформовано на офіційному веб-сайті виконкому міської ради електронний реєстр діючих регуляторних актів міської ради та її виконкому, що підтримується в актуальному стані. На теперішній час по місту діють 45 регуляторних актів, з яких 38 прийнято міської радою та її виконкомом і 7 - районними ланками місцевого самоврядування.

Це, за словами начальника управління розвитку підприємництва І.Рижкової, є одним із критеріїв якості муніципального управління та суттєвим попередженням проявів корупції в органах місцевого самоврядування, забезпечує відкритість їх роботи та участь членів територіальної громади в обговоренні проектів владних рішень і процедур їх прийняття.

 Крім того, І.Рижкова на прес-конференції розповіла про соціальні стандарти підприємництва які наразі здійснюються у Кривому Розі. Так, одним із соціальних аспектів є збереження та постійне відновлення торговельної мережі з обслуговування ветеранів війни, яка нараховує 14 спеціалізованих відділів з продажу продуктів харчування першої потреби. Також важливим елементом у забезпеченні соціальних гарантій працюючим мешканцям, створенні нових робочих місць, підвищенні рівня зайнятості населення є системна робота, яка здійснюється органами місцевого самоврядування, контролю міста щодо легалізації найманих працівників суб'єктами господарювання та детінізації їх заробітної плати. Діють розпорядчі акти, метою яких є детінізація відносин в сфері праці; працюють міська та районні робочі групи, діють «телефони довіри», проводиться адресна робота з підприємцями тощо. Завдяки проведенню 3,3 тис. обстежень об’єктів бізнесу, захищено трудові права більш ніж тисячі найманих працівників.

Для забезпечення взаємних інтересів працівників, роботодавців, органів місцевого самоврядування, фіскальних органів та територіальної громади Кривого Рогу в цілому, розповсюджується інформаційний буклет щодо правової основи трудових відносин «Трудовим відносинам – законну силу».

З набранням чинності Закону України від 21 січня 2010 року №1824-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв» посилено заходи за упередженням фактів вживання і продажу пива, алкогольних напоїв та тютюну неповнолітніми. За участю представників міліції, структурних підрозділів виконкомів районних у місті рад організовано рейди, проводиться роз’яснювальна робота з метою підвищення рівня морального, духовного та фізичного здоров’я молоді. На сьогоднішній день, за результатами проведених обстежень складено 1295 протоколів про адмінпорушення із застосуванням штрафних санкцій на суму 27,3 тис.грн.

Окрему увагу І.Рижкова приділила питанню, щодо ініціатив влади скерованих на підтримку бізнесу. Журналісти на прес-конференції отримали змістовні відповіді на усі численні запитання.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради