Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі для лікування серцево-судинних захворювань розпочало роботу ангіографічне відділення

Створено: 2017-03-20 16:14:42Оновлено: 2017-03-20 16:23:39

Під керівництвом мера Юрія Вілкула в Кривбасі реалізується програма «Стоп-інфаркт». Тепер, завдяки впровадженню нових медичних технологій, лікування серцево-судинних захворювань вийде на новий рівень. Використання сучасного обладнання дозволить в два рази знизити смертність від гострого інфаркту міокарда і на 40% збільшити число пацієнтів, які після операцій зможуть повернути працездатність.

В дев'ятій міській лікарні, яка є в Кривому Розі базовою з виявлення та лікування серцево-судинних захворювань, введено в експлуатацію ангіографічне відділення. Його створення – це один з етапів виконання соціальної програми «Стоп-інфаркт». Угода про її реалізацію в 2016 році була підписана мером Юрієм Вілкулом та директором Київського інституту серця Борисом Тодуровим.

Спеціально для відділення було придбано і встановлено нове обладнання - ангіограф нового зразка з кардіологічною програмою. Він дає можливість обстежити і проводити лікування пацієнтів з ішемічною хворобою серця, як в гострому періоді, так і в хронічному стані. Апарат багатофункціональний - на ньому можна робити до 30 видів різних операцій.

На відкриття відділення до Кривого Рогу, приїхав директор Київського Інституту серця Борис Тодуров. Він підкреслив: «Це прорив для міста в лікуванні інфаркту. Я з повною впевненістю можу констатувати - тільки завдяки системній роботі й комплексному підходу міської влади до питань підвищення якості медичного обслуговування,  до Кривого Рогу прийшли справжні європейські стандарти».

За програмою «Стоп - інфаркт» для лікування  хворих соціально-незахищених категорій з інфарктом міокарда буде безкоштовним - за рахунок міського бюджету. «В першу чергу мова йде про пенсіонерів. Для тих, хто не може самостійно придбати матеріали для операції. І міська програма для них - це єдиний порятунок. На 2017 рік заплановано проведення 200 операцій для пацієнтів з інфарктом міокарда. Вважайте, що 200 чоловік місто вже врятувало», - підкреслив Б. Тодуров.

У відділенні цілодобово, 7 днів на тиждень, працюватимуть три фахівці. Вони пройшли навчання у Київському інституті серця. Вже в перший день роботи відділення, було проведено п'ять операцій.

Мер Юрій Вілкул сказав: «Можливість втілити в життя ідею створення такого центру з діагностики і лікуваня інфаркту міокарда, ми знайшли минулого року. Буквально за кілька місяців спільно з Інститутом серця розроблено спеціальну програму «Стоп-інфаркт». Придбано та встановлено сучасний ангіограф. В нашому місті нам вдалося перевести лікування серцево-судинних захворювань на новий, якісний рівень».

Завдяки сучасному обладнанню, медики тепер будуть лікувати не наслідок, а причину хвороби.

«У новому клінічному протоколі лікування інфарктів міокарда є таке поняття, як механічне відкриття і радикальне лікування судин, що призводить до гострого інфаркту. На сучасному апараті ми зможемо оперативно виконувати цю процедуру в першу добу. Це дозволить не тільки в три рази зменшити перебування пацієнта на лікарняному листі, але й скоротити інвалідність. Ми будемо відпускати з лікувального закладу практично здорову людину», - пояснила головний лікар дев'ятої лікарні Олена Климович.


 

20 березня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради