Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Юрій Вілкул: Нас хвилює здоров’я кожного мешканця, тому будемо покращувати якість медичного обслуговування городян

Створено: 2015-03-20 16:52:22Оновлено: 2015-03-23 11:52:37

 

З 2015 року змінилася система фінансування лікувальних закладів: відтепер   кошти на  їх утримання надходять із Києва у вигляді державної медичної субвенції  міському  бюджету. Однак, цих грошей катастрофічно не вистачає. На сьогодні,  недофінансування з держбюджету складає близько  180 млн. грн., а з урахуванням підвищення тарифів на тепло – ця цифра сягнула 217.5 млн.грн. 

У цьому році в підпорядкування  міста переходить  відділкова  залізнична лікарня, яка входила в структуру Міністерства транспорту та зв’язку і фінансувалася з обласного бюджету. Зважаючи на досить непросту ситуацію, що склалася у галузі охорони  здоров’я у зв’язку зі зміною фінансування, питання про подальшу долю залізничної лікарні стояло дуже гостро. Та залишити людей без  кваліфікованої медичної допомоги місто не могло, тим більше, що заклад поважного віку (40 років), власною історією, має  потужний професійний кадровий потенціал, добру медичну базу.    

19 березня у лікарні відбулася робоча нарада, яку провів міський голова Юрій Вілкул.

«З 2015 року нашому місту передана залізнична лікарня. З прийняттям нового бюджету фінансування вже пішло через субвенції з держбюджету, а тому ми оформляємо всі документи з Міністерством та областю, щоб прийняти на баланс Кривого Рогу лікарню, - сказав мер, - вважаю, що протягом першого-другого кварталу ми документально все оформимо, але вже зараз повинні  продумати  роботу  закладу  з тим, щоб покращити  якість медичного обслуговування  жителів Довгинцівського району. Нині розглядається питання організації на базі лікарні роботи первинного та вторинного рівнів медичного обслуговування. Нас хвилює здоров’я кожного мешканця, тому вже найближчим часом маємо перебудувати медицину Довгинцівського району з урахуванням всіх можливостей лікарні».

«Лікарня готова прийняти людей, виконувати всі операції. Тим більше, що ми впроваджуємо та використовуємо нові технології, деякі з них вони - унікальні, - зазначив головний лікар залізничної лікарні Володимир Семенів,- співпрацюємо з німцями, австрійцями,  їздимо до них на курси, наші спеціалісти  молоді, але дуже працездатні».

Заклад розрахований на 155 ліжко-місць, його послугами користувалися майже 16 тисяч залізничників. Тепер  медичну допомогу тут отримуватиме  більше  90 тисяч  мешканців району.     

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому     
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net                                                                  


 

 

20 березня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради