Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Проведено засідання тимчасової міської комісії з питань забезпечення своєчасних розрахунків споживачів міста за житлово-комунальні послуги та енергоносії

Створено: 2015-03-20 14:58:39Оновлено: 2015-03-20 15:01:01

18 березня 2015 року в приміщенні виконавчого комітету Криворізької міської ради  було проведено засідання  тимчасової міської комісії з питань забезпечення своєчасних розрахунків споживачів міста за житлово-комунальні послуги та енергоносії (надалі - Комісія).

На засіданні розглядалося питання розрахунків за енергоносії підприємствами - надавачами комунальних послуг: ДП "Криворізька теплоцентраль", КП "Кривбасводоканал", КПТМ "Криворіжтепломережа", ДП "Кривбаспромводо-постачання" та заходи, які здійснюються ними щодо скорочення існуючої заборгованості.

Було зазначено, що на сьогоднішній день ситуація в енергетиці з постачанням енергоносіїв для всіх категорій споживачів є критичною. Cтаном на 01.03.2015 загальна заборгованість підприємств тепло-, водопостачання і водовідведення міста за спожиті енергоносії сягає 2,3 млрд. грн. У порівнянні з початком опалювального періоду заборгованість зазначених підприємств за енергоносії зросла майже на  300 млн. грн. або на 14%.

Найбільшу питому вагу в структурі заборгованості за енергоносії складає борг за природний газ – 76%.

Заборгованість мешканців нашого міста за житлово-комунальні послуги станом на 1 березня складає більше 626 млн. грн., а рівень розрахунків протягом 2-х місяців поточного року лише - 83% .

За результатами засідання комісії  було рекомендовано керівникам підприємств  - надавачів комунальних послуг: забезпечити постійний особистий контроль за станом розрахунків за спожиті енергоносії; ужити заходів щодо покращення динаміки розрахунків за спожиті природний газ, електричну енергію, покупну воду у міжопалювальний період; активізувати роботу з проведення заходів щодо підвищення рівня розрахунків населення міста за спожиті послуги та енергоносії, претензійно-позовної діяльності; розробити та запровадити дієвий комплекс заходів, які дозволять значно зменшити споживання енергоносіїв та забезпечити скорочення втрат в системах тепло- та водопостачання.


 

20 березня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради