Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Центр «Віза» («Центр Дії») інформує про нормативну грошову оцінку землі

Створено: 2023-01-20 14:30:16Оновлено: 2023-01-20 14:55:58

На початку року, традиційно, до Центру «Віза» («Центр Дії») надходить багато звернень  щодо нормативної грошової оцінки земельних ділянок, адже відповідно до Податкового кодексу України цей показник використовується для визначення суми податкових зобов’язань з земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.

Нормативна грошова оцінка земель, відповідно до законодавства, проводиться раз у 5-7 років, а землекористувачам для визначення поточних зобов’язань необхідно самостійно проіндексувати її на коефіцієнт індексації.

Остання нормативна грошова оцінка земель нашого міста проведена у 2021 році. Відповідне рішення Криворізької міської ради було прийнято 26.05.2021 та набуло чинності з 01.01.2022.

За повідомленням Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель і земельних ділянок за 2022 рік становить:

для сільськогосподарських угідь (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги) – 1,0;

для земель і земельних ділянок (крім сільськогосподарських угідь) – 1,15.

З  метою економії часу та уникнення черг для замовників  послуг з питань отримання нормативної грошової оцінки, землекористувачам, які  у 2022 році отримали витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, не обов’язково замовляти їх у 2023 році, оскільки вказане у таких витягах значення нормативної грошової оцінки земельної ділянки можна самостійно скорегувати на визначений Держгеокадастром коефіцієнт індексації за 2022 рік.

Нагадуємо, що відомості про нормативну грошову оцінку можна отримати  за допомогою електронних сервісів Держгеокадастру, що дуже зручно та швидко. Для цього потрібно  зробити декілька простих кроків:

Крок 1. Зайти на сторінку електронних сервісів земельного кадастру https://e.land.gov.ua/services.

Крок 2. Обрати електронну послугу «Видача витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Крок 3. Пройти ідентифікацію з використанням електронного цифрового підпису чи іншого альтернативного засобу ідентифікації особи.

Крок 4. Заповнити та відправити заяву.

Отримати результат можна в електронному вигляді на електронну пошту, вказану у заяві,  або у паперовому вигляді у Центрі адміністративних послуг, який було Вами обрано при реєстрації онлайн заяви.

 

Ми працюємо для Вас!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail:
[email protected],

http://viza.kr.gov.ua/

 

 

 

 

 

20 січня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради