Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрій Вілкул: «Усі заплановані програми будуть безумовно виконані»

Створено: 2011-01-20 13:38:01Оновлено:




19 січня у виконкомі Криворізької міської ради відбулася зустріч міського голови Юрія Вілкула з іноземними інвесторами - представниками компанії Pro Kapital Grupp Limited, на якій йшлося про спорудження торговельно-розважального комплексу по проспекту Миру.


На сьогодні така унікальна архітектура майбутньої функціональної і багатообразної споруди є єдиною у Дніпропетровській області. Крім того, як зазначив міський голова Юрій Вілкул, експлуатація такого великого комплексу потребує залучення 1200 осіб персоналу для його обслуговування і функціонування. Це допоможе створити нові робочі місця у Кривому Розі та забезпечить понад 1000 працівників не лише постійним заробітком, а й упевненістю у майбутньому.

Юрій Григорович Вілкул зауважив, що поява торговельно-розважального комплексу, яка стане новим архітектурним рішенням у місті, продовжить програму підвищення комфортності проживання криворіжців. Міський голова додав, що у розробленій Програмі розвитку Кривого Рогу, презентація якої відбулася ще під час передвиборчої компанії, запланована ще численна кількість заходів, які поступово впроваджуються. Ю.Вілкул запевнив, що усі вони будуть неухильно виконані, а увесь процес роботи щодо їх впровадження і функціонування буде відкритим і прозорим для усіх городян.

Продовжуючи переговори, Паоло Вітторіо Мічелоцці, голова правління компанії Pro Kapital Grupp Limited, повідомив, що Кривий Ріг, великий і культурний промисловий центр, стане для компанії «вхідним ключем» на український ринок. Він відзначив, що їх компанія спеціалізується на будівництві готелів і торговельно-розважальних комплексів, на рахунку якої чимало реалізованих проектів у країнах Прибалтики і Росії і вони завдячують міській владі за підтримку і надану можливість втілити свої задуми у Кривому Розі.

Проектом зведення об’єкту займається нещодавно створене Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентство, відділення якого вже є у Кривому Розі. Його керівник Ельдар Назіров зазначив, що забезпечення найсприятливіших умов для інвесторів стало ключовим завданням, яке поставив перед цією службою губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул. Для Кривого рогу це означає гідні перспективи інвестиційної привабливості міста.

ДОВІДКА:

Торгівельно-розважальний комплекс «Колізей» планується збудувати по Проспекту Миру і вул. Байкальській загальною площею 143 тис. м2 . Будівля спроектована з використанням сучасних енергоефективних технологій, що забезпечить додатковий комфорт відвідувачам комплексу.


Передбачено розташування:

  • офісних приміщень загальною площею 10 тис. м2;
  • продовольчого гіпермаркету;
  • магазинів промислових товарів;
  • кав’ярень, ресторанів;
  • косметичних центрів і SPA салонів;
  • культурних і спортивно-розважальних комплексів.
Елементи внутрішньої інфраструктури передбачають використання і підземної частини будівлі, головним чином під будівництво зон паркування.

Світлова галерея з арочними зведеннями і виглядом на місто, прогулочні містки уздовж всієї будівлі, які розділяють її на різні зони, одночасно слугують направленням для відвідувачів – є унікальним рішенням архітекторів.


Реалізація цього проекту дозволить урізноманітнити дозвілля мешканців міста за рахунок передбаченої інфраструктури.


Проект заплановано реалізувати на початку 2013 року.




© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради