Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Проєкт «Я – Ветеран» у Центрі «Віза» для громадських організацій ветеранів

Створено: 2023-12-19 16:42:36Оновлено: 2023-12-19 16:44:54

На сьогодні, питання забезпечення доступу ветеранів, членів їхніх сімей та родин загиблих воїнів до належних послуг – швидко, зручно і безпечно є пріоритетним для Кривого Рогу в цілому та для Центру «Віза» («Центр Дії») зокрема.

Так, для зручності Захисників та Захисниць, а також членів їх родин, у Кривому Розі, як в одному з пілотних міст, організовано роботу офісу «Я-Ветеран», звернувшись до якого можна отримати 563 види послуг із різних життєвих ситуацій. І все це в одному місці – у Головному офісі Центру «Віза» («Центр Дії») на площі Молодіжній, 1. Офіс працює вже майже півроку і на сьогодні є доволі популярним серед містян, адже щотижня до нього звертається близько 300 ветеранів та членів їх сімей, членів сімей загиблих, Захисників і Захисниць України, а за весь час його існування вже обслужено понад 3900 замовників послуг.

Це і стало передумовою того, що сьогодні, під головуванням Голови Ради оборони міста О.Ю.Вілкула у приміщенні Головного офісу Центру «Віза» («Центр Дії») було проведено вже ІІІ-ю Діалогову платформу з громадськими організаціями, об’єднаннями Захисників, Захисниць та їх сімей.

Присутніх було поінформовано про реалізацію постановочних питань воїнів, які виникли у ході попередніх двох Діалогових платформ та про виклики, які надходять від воїнів та членів їх сімей до офісу «Я-Ветеран» та на Контакт-Центр 15-20, а також про стан справ з реалізацією в місті експериментального проєкту Уряду щодо запровадження інституту помічників ветеранів. Так, з 01.11. в офісі «Я-Ветеран» надаються юридичні консультації викладачами та здобувачами освіти Донецького державного університету внутрішніх справ. За цей час обслужено 80 замовників послуг зазначеної категорії. З 01.12. запроваджено безкоштовне відвідування басейнів для ветеранів та членів їх родин. За 18 днів вже видано 78 таких направлень для відвідування басейнів. Сервіс реалізовано в 4 ДЮСШ Кривого Рогу, а саме:

-          КПНЗ ДЮСШ №1, за адресою вул. Соборності, 2;

-          КПНЗ ДЮСШ №2, за адресами вул. Груні Романової, 21а та вул. Каткова, 4а;

-          КПНЗ ДЮСШ №6, за адресою вул. Захисників Азовтсалі, 11/1;

-          КПНЗ ДЮШС №10, за адресою вул. Бикова, 4.

 Крім того, учасники змогли ознайомитись з напрацюваннями щодо створення мобільного застосунку «Я-Ветеран», який має об’єднати всі мобільні сервіси громади, а також їм було презентовано спільний проєкт виконкому Криворізької міської ради, Ради оборони міста, ІТ-асоціації «FLOWMATES», Об’єднання солдатських матерів Криворіжжя та ветеранів АТО/ООС, асоціації сімей загиблих в АТО, громадської організації «НАБАТ КРИВБАС», мета якого навчити ветеранів війни професіям Data Analyst та Data Scientist через онлайн навчання.

 

Центр «Віза» («Центр Дії») #Разом до перемоги!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

 

Контакти Центру адміністративнихпослуг «Віза»:
тел. 0-800-500-459 (безкоштовно)
e-mail: 
[email protected]

https://viza.kr.gov.ua/

19 грудня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради