Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

В родині поповнення? Центр «Віза»(«Центр Дії») запрошує оформити документи

Створено: 2023-12-19 10:58:58Оновлено: 2023-12-19 11:02:28

Народження дитини для кожної сім`ї - чи не найголовніша та найважливіша подія у житті. Це дата, з якої починається відлік нового життя.

З початку 2023 року Криворізька родина поповнилась на 2908 малюків, із них 80 народжень зареєстровано в Центрі «Віза» («Центр Дії») у рамках надання комплексної послуги «Народження дитини».

 Молодим батькам зазвичай в останню чергу хочеться думати про формальності, однак доводиться. Дитина народилася і тепер маляті необхідно стати законним представником своєї країни.

Шановні мешканці міста, які щойно стали батьками або планують це зробити найближчим часом! Запрошуємо Вас до Центру «Віза» («Центр Дії») для оформлення перших документів Ваших малюків.

Протягом одного місяця після появи на світ дитини необхідно зареєструвати факт її народження в органах реєстрації актів цивільного стану. Результатом реєстрації дитини є отримання нею свого першого документу — свідоцтва про народження. Саме цей документ буде засвідчувати особистість малюка до тих пір, поки він не отримає свій перший “дорослий” паспорт (з 14-го річного віку).

Які документи необхідно подати?

  • Медичний документ, виданий закладом охорони здоров'я, який підтверджує факт народження дитини.
  • Паспорти батьків або одного із них (якщо запис про батька буде здійснюватися зі слів матері).
  • Документ, що підтверджує походження дитини від батька (свідоцтво про шлюб).

Наші адміністратори з радістю розділять Вашу щасливу мить і допоможуть оформити документи малюка у рамках надання комплексної послуги «Народження дитини», що включає 15 складових, найбільш затребувані з яких:

  • реєстрація народження;
  • реєстрація місця проживання;
  • оформлення допомоги при народженні дитини;
  • оформлення й видача паспорта громадянина України  для виїзду за кордон;
  • грошова компенсація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»;
  • призначення державної допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях;
  • надання інформації про перелік лікарів, які мають право на укладання декларації щодо надання первинної медико-санітарної допомоги для дитини.

З повним переліком послуг, що входять до складу комплексної послуги «Народження дитини» можна ознайомитись на  вебпорталі Центру в розділі «Послуги» – «Державна реєстрація актів цивільного стану», «Комплексні послуги», за посиланням: https://viza.kr.gov.ua/.

 Тож, звернувшись до відділу ДРАЦС, що знаходиться у Головному офісі Центру «Віза» («Центр Дії») за адресою пл.Молодіжна, 1 Ви зможете отримати свідоцтво про народження та оформити всі необхідні документи за один візит і в одному місці!   

 

Центр «Віза» («Центр Дії») #Завжди поруч з Вами!


 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

                                                                                                                                          https://viza.kr.gov.ua/

 

 

 

19 грудня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради