Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Громадянам – безпечну та якісну продукцію, торгуючим – належні умови праці та соціальний захист!»

Створено: 2017-12-19 14:55:42Оновлено: 2017-12-19 14:58:29

Це головний вислів наради з керівниками ринків за участю органів контролю, яка відбулася у виконкомі міської ради 15.12.2017. Мета наради – розгляд питань щодо подальшого впорядкування ринкової торгівлі, захисту прав споживачів, дотримання вимог ветеринарно-санітарного законодавства, Правил благоустрою, Правил торгівлі на ринках м. Кривого Рогу, оформлення трудових відносин з найманими працівниками, проведення ярмаркових заходів до Новорічних та Різдвяних свят із залученням сільгоспвиробників тощо.

Враховуючи актуальність означених питань, керівникам ринків було вказано на необхідність неухильно дотримуватись вимог ветеринарно-санітарних правил для ринків, вжити дієвих заходів по усуненню недоліків у роботі ринків, не допускати порушень правил торгівлі піротехнічними побутовими виробами, вибуховими засобами та ялинками. Особливу увагу було звернуто на створення сприятливих умов для торгівлі та культури обслуговування; належне проведення ярмаркових заходів із залученням на ринки безпосередніх виробників сільгосппродукції та продуктів харчування для стабілізації цінової ситуації; посилення контролю за виконанням трудового законодавства і не допущення використання нелегальної найманої праці.

З метою недопущення виникнення та розповсюдження інфекційних захворювань і отруєнь споживачів, покращення благоустрою територій та усунення перешкод легальному бізнесу, керівникам ринків було запропоновано організувати роботу по забезпеченню торговими місцями продавців, які здійснюють незаконну торгівлю навколо ринків, а правоохоронним органам та районним робочим групам було надано протокольне доручення щодо активізації роботи по ліквідації несанкціонованої торгівлі та надання роз’яснень органами контролю через засоби масової інформації щодо небезпеки придбання продуктів харчування на осередках стихійної торгівлі.

Керівники ринків на нараді запевнили, що приймуть до уваги всі зауваження і забезпечать виконання вимог чинного законодавства та сприятливі умови для здійснення підприємцями ринкової торгівлі й покращення торговельного обслуговування споживачів.


 

19 грудня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради