Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

За ініціативи мера Кривого Рогу Юрія Вілкула у місті оголошений конкурс на кращий ескізний проект пам’ятника на честь воїнів, які загинули під час виконання військового обов’язку

Створено: 2014-12-19 16:43:56Оновлено: 2014-12-22 09:46:47

На честь військовослужбовців, які загинули на Сході країни, у Кривому Розі  зведуть пам’ятник. За пропозицією міського голови Юрія Вілкула, долучитися до його створення, надати свої пропозиції щодо вигляду та композиції зможе кожен мешканець. З цією метою у місті оголошений конкурс на кращий ескізний проект пам’ятника на честь воїнів, що загинули під час виконання військового обов’язку.

Створена конкурсна комісія до складу якої увійшли знані у місті художники, архітектори, депутати міської ради, представники  ветеранських та громадських організацій, керівники управлінь містобудування та архітектури, благоустрою і житлової політики, відділу преси та інформації. Очолила комісію заступник міського голови Валентина Бєрлін.

Конкурс планується провести у 3 етапи. Перший триватиме протягом січня – березня, до 1 квітня - період прийому проектів учасників. Наступний етап - у квітні. Це  буде робота конкурсної комісії щодо визначення переможця. І третій етап продовжуватиметься до 9 травня - оголошення переможця конкурсу. Пропозиції  приймаються управлінням культури і туризму виконкому міськради.

Під час вибору кращого проекту враховуватимуться такі критерії як висока  художня виразність, композиційна  єдність, у якому найкраще виражена планувальна та  естетично-художня концепція мистецького увічнення пам’яті воїнів.

«Ми не просто маємо оголосити конкурс,- зауважив міський голова,- учасника, проект якого посяде перше місце, ми обов’язково повинні відзначити грошовою винагородою, відзнакою. А тому, цей момент необхідно продумати і  внести відповідні зміни до проекту-рішення».

Юрій Вілкул також наголосив на значенні проекту - його духовній  цінності   та  величезній ролі у патріотичному вихованні  молодого покоління.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому

(056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net        

                                                          

19 грудня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради