Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі широко реалізуються ініціативи Президента України щодо розвитку громадянського суспільства

Створено: 2013-11-19 14:28:27Оновлено:

Будь-яке суспільство практично на третину складається з молоді. Саме вона є тим фундаментом, на якому базуються засади майбутнього. Ініціативна, творча молодь – це та рушійна сила, яка може кардинально вплинути на громадське життя, визначити нові пріоритети та тенденції як економічного, так і соціально-політичного розвитку країни.

У Кривому Розі проживає близько 217 тисяч молодих громадян віком від 14 до 35 років, що становить 30 % від загальної кількості населення міста.

«Ми відкриті до молодіжних ініціатив та починань, - зазначив міський голова Юрій Вілкул, - у нас діє низка проектів, розробниками та активними учасниками яких є студенти, учні, представники робітничої молоді – це «Нова генерація», «Молодь – для міста, місто – для молоді», «Школа-вуз-підприємство» та багато інших. Для нас є важливою та цінною думка молоді, їх бачення вирішення нагальних питань життєдіяльності міста. Разом ми будуємо новий Кривий Ріг - розвинений, культурний, сучасний мегаполіс».

Активісти молодіжного руху Кривого Рогу проводять благодійні акції для дітей – сиріт, допомагають ветеранам Нещодавно студенти Політехнічного коледжу завітали з подарунками до малюків дитячої лікарні №1. Зараз у місті триває акція «Подвір’я ветерана», у рамках якої волонтери відвідують ветеранів Великої Вітчизняної війни та допомагають їм по господарству.

У листопаді в Кривому Розі відбулася презентація Стратегії розвитку молодіжної політики у Дніпропетровській області. Одним із першочергових завдань Стратегії є участь молоді у житті громади, підвищення самоорганізації та самоуправління представників молодіжного середовища. Дієвими учасниками багатьох подій та процесів, що відбуваються у місті, є громадські та профспілкові організації. З метою організації та налагодження більш ефективної роботи 14 та 15 листопада у Інгулецькому та Саксаганському районах міста пройшли круглі столи з теми « Реалізація в регіоні ініціатив Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики». Учасники обговорення підкреслили: лише спільними зусиллями, налагодженню плідного конструктивного діалогу між владою та громадськістю можливо вирішувати й обирати основні шляхи подальшої взаємодії з метою побудови громадянського суспільства.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(0564)440-04-32, [email protected]


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради