Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

ЦЕНТР «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ») РОЗ’ЯСНЮЄ: ЧИ ОБОВ’ЯЗКОВО ВСІМ ГРОМАДЯНАМ УКРАЇНИ ЗМІНЮВАТИ ПАСПОРТ-КНИЖЕЧКУ НА ID-КАРТКУ?

Створено: 2023-10-19 10:39:33Оновлено: 2023-10-19 10:47:46

До паспортних офісів Центру «Віза» («Центр Дії») досить часто звертаються замовники послуг з питанням: чи обов’язково змінювати паспорт зразка 1994 року у вигляді книжечки на ID-картку? Роз’яснюємо.

Законодавством України не встановлено кінцевої дати чинності паспортів громадянина України у вигляді книжечки.

Обов’язкова заміна паспорта-книжечки на ID-картку відбувається у наступних випадках:

- втрата (викрадення) паспорта-книжечки;

- непридатність паспорта для подальшого використання;

- зміна прізвища або інших даних власника документа.

Також, з 1 липня цього року рішенням Уряду в країні скасовано карантин, запроваджений через пандемію COVID-19. У зв’язку з цим відновлено строки для вклеювання фото до паспорта-книжечки при досягненні відповідного віку.

Тому, громадянам України, яким виповнилося 25 та 45 років у період з 13.03.2020 по 24.01.2022 необхідно було здійснити вклеювання фото до паспорта книжечки до 1 серпня  поточного року. Якщо фото не було вклеєно, паспорт у вигляді книжечки підлягає обов’язковому обміну на ID-картку.

Стосовно вклеювання до паспорта-книжечки фото у період дії військового стану, зауважуємо, що паспорти громадянина України зразка 1994 року, до яких не вклеєно фотокартку особи у разі досягнення 25- чи 45-річного віку, строк вклеювання до яких настав за 30 днів до 24 лютого 2022 року та після 24 лютого 2022 року, є документами, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України та підлягають обміну або вклеюванню нових фотокарток відповідно до досягнутого віку протягом 30 календарних днів з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Нагадуємо, що вклеїти фотокартку до паспорта-книжечки при досягнені 25 чи 45-річного віку або оформити ID-картку можна у будь-якому паспортному офісі Центру «Віза» («Центр Дії») незалежно від зареєстрованого/задекларовано місця проживання/ перебування.

 

ЦЕНТР «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ») – ПРОСТО, ДОСТУПНО, ЯКІСНО!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):

e-mail: viza@kr.gov.ua,

                                                                                              http://viza.kr.gov.ua/

19 жовтня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради