Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Виїзд з Кривого Рогу на Кропивницький та Київ стане для водіїв більш зручним та комфортним

Створено: 2017-10-19 11:54:46Оновлено: 2017-10-19 11:57:44

У Кривому Розі ремонтують одну з важливих транзитних доріг для великих вантажних автомобілів, які йдуть з боку Дніпра, Запоріжжя на Кропивницький, Київ та Миколаїв.

Великий дорожній проект з капітального ремонту дороги  по вулиці Толстого в Центрально-Міському районі стартував трохи більше двох місяців тому.

«Це досить складний проект. Міський голова Юрій Вілкул поставив завдання: перш ніж приступати до заміни дорожнього покриття, потрібно спочатку замінити ділянки трубопроводів «Кривбаспромводопостачання» та «Водоканалу», які йдуть під дорогою для того, щоб не допустити розкопування проїзжої  частини після ремонту. Це ми зробили», - сказав заступник міського голови Олександр Катриченко.

На сьогодні вже покладено вирівнюючий шар асфальту після фрезерувальних робіт (зняття асфальту), встановлені нові бордюри. Будуть збудовані тротуари з огороженням і дорожніми знаками.

«Для безпеки і комфорту людей на деяких ділянках дороги зроблені тротуари. А на деяких ділянках, де взимку виникали пробки, проїжджа частина була розширена, щоб транспорт міг не тільки розійтися, але й  змогла працювати важка  прибиральна  техніка», - пояснив заступник мера.

Для комфортного проїзду вантажних автомобілів збільшений і заокруглений радіус повороту так, щоб у нього можна було зручно входити машинам. Завершення  капітального ремонту дороги по вулиці Толстого заплановано на травень 2018 року.

Катриченко зазначив, що поряд з проїжджою частиною знаходиться недобудований гуртожиток. Містом вже розроблений проект реконструкції будівлі під житло для воїнів АТО. «Зробимо хорошу дорогу, зупинку громадського транспорту,  проведемо благоустрій цього мікрорайону», - сказав Катриченко

У 2017 році в Кривому Розі запущені в роботу 4 масштабних дорожніх проекти з капітального ремонту доріг по вулиці Толстого в Центрально-Міському районі, вулиці Сергія Колачевського в Тернівському, вулиці Волгоградській в Саксаганському районі. Нова дорога буде побудована від мікрорайону Сонячний до вул. Ювілейної.

 В цілому, до кінця року відремонтують понад 150 доріг, в тому числі, і в приватному секторі.

 

19 жовтня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради